Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 05. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégsem káros a hormonterápia a menopauzás nőknek?

Mégsem káros a hormonterápia a menopauzás nőknek?

Egy új kutatás szerint biztonságos a menopauzával járó tüneteket enyhítő hormonterápia, amennyiben fiatalabb menopauzás nők, kis adagokban és rövid ideig szedik a gyógyszert - írja a Health Day.

A nőket többnyire a félelem tartja távol a kezeléstől, mióta olyan hírek láttak napvilágot, hogy a kezelés növeli a mellrák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Egy nemrég készült kutatás azonban megállapította, hogy az ösztrogén és a progeszteron nem ártalmas a szívre. Másrészt, a vizsgálat megállapította, hogy a hormonterápia segít a depresszió megelőzésében, valamint jó hangulatjavító.

A vizsgálatban mintegy hétszáz, átlagosan 53 éves korú nő vett részt, így kifejezetten a korai menopauzás esetekre vonatkozik. Tehát a hormonterápia inkább a viszonylag fiatal és egészséges nőknél biztonságos. Ugyanakkor sok szakértő azt mondja, ha nem muszáj, akkor ne szedjenek hormontablettát a nők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.