Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Március 21. 09:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, fotó: Németh Krisztián

Megyei összefoglaló a hóhelyzetről

Megyei összefoglaló a hóhelyzetről

Annak ellenére, hogy több száz gépjárművet kellett menteni, személyi sérüléssel járó baleset nem történt a megyében.

A legnagyobb probléma Tamási és Dombóvár Járásokban jelentkezett, ahol szinte minden út hosszabb-rövidebb ideig járhatatlan volt a rendkívül erős szél miatt, annak ellenére, hogy a Közút gépei folyamatosan dolgoztak a megtisztításukon.
Átmenetileg tizenhét település volt elzárva a külvilágtól, de polgármestereikkel folyamatos kapcsolatban voltunk, az ellátásban nem szenvedtek hiányt. Áramkimaradás Páriban volt hosszabb időre egy utcát érintően.
A Tamási és Dombóvári Helyi Védelmi Bizottságok, valamint a Megyei Védelmi Bizottság is rendkívüli ülést hívott össze a helyzet kezelésére. A meghozott intézkedéseknek köszönhetően megyénkben senkinek nem kellett az úton éjszakáznia, és senki nem maradt ellátás nélkül.
Az úton rekedtek elszállásolására melegedő és pihentető helyek nyíltak Tamásiban, Iregszemcsén, Nagykónyiban és Pincehelyen. Csütörtök éjszaka 941, pénteken pedig 216 fő vette igénybe ezeket a szálláshelyeket, ahol a fektetőanyagok biztosításáról a TMKI, ellátásukról pedig a Helyi Védelmi Bizottságok, polgármesterek gondoskodtak.

A rendkívüli időjárási helyzettel összefüggésben 152 segélyhívás érkezett a főügyeletre, a tűzoltóknak 49 műszaki mentéshez kellett vonulniuk, melyek szinte mindegyike elakadt járművekkel volt összefüggésben. Az igazgatóság és a tűzoltóságok 20 gépjárműve vett részt a mentésekben, az ellátások szervezésében, a betegek kórházba szállításában, összesen 4000 kilométert futva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.