Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Melegfront, eső, ónos eső – ilyen időnk lesz karácsonykor

Melegfront, eső, ónos eső – ilyen időnk lesz karácsonykor

Melegfront érkezett az éjjel, néhol plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet. A karácsonyi hétvégén többfelé várható eső, ónos eső, de havazás is - közölte a Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Hangsúlyozták, hogy "nagy a bizonytalanság", de az egyik legesélyesebb forgatókönyv szerint havazás leginkább az Északi-középhegység térségében várható. Ónos eső, fagyott eső elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység térségében is lehet. Nógrád megyében akár nagyobb mennyiségű ónos eső is lehetséges.

Péntek délelőtt várhatóan fokozatosan esőbe vált át a csapadék, legkésőbb az északkeleti területeken - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint pénteken a délnyugati harmadban helyenként szakadozottá válik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult idő valószínű. Északkeleten a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át, közben fokozatosan gyengül, majd megszűnik. Napközben az Észak-Dunántúlon, míg este inkább a déli megyékben várható eső. Mindenütt megerősödik a szél is, délen egy-egy viharos lökés is lehet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 10 fok közötti értékek várhatók. A nappali csúcsértékek plusz 3 és 14 fok között várhatók.

Szombaton, karácsony első napján egyre többfelé várható eső, az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A délkeleti, déli megyékben kiadósabb mennyiség is hullhat. Hajnalban mínusz 3 és plusz 9 fokot mérhetnek, a szélcsendesebb, átmenetileg kevésbé felhős tájakon lesz hidegebb az idő. Kora délután plusz 2-12 fok várható.

Vasárnap több hullámban valószínű eső. Az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A hőmérséklet hajnalban mínusz 4 és plusz 7, a kora délutáni órákban plusz 1 és 10 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során