Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2024. Január 31. 11:17, szerda | Helyi

Menő telefont és 150 ezret ígértek

Menő telefont és 150 ezret ígértek

A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást O. Imre és társainak ügyében, akik „banki ügyintézőként” csalták ki áldozataik banki adatait.

Még 2021 júliusában tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon egy ozorai férfi, mert egy csalárd telefonhívást követően észlelte, hogy a számlájáról eltűnt 35 ezer forintja. Még aznap Szekszárdon is felvettek a rendőrség munkatársai egy panaszt. Egy tolnai férfi a beígért nyeremény fejében közel 30 ezer forintot utalt el a megadott címre, de a drága telefont nem kapta meg és a beígért 150 ezer forint sem érkezett meg a számlájára. A tamási nyomozók kiderítették, hogy az akkor még ismeretlen „ügyintézők” az ország több településén élő sértettektől nyeremény ígéretével csaltak ki banki adatokat, majd a számláikról kisebb-nagyobb összegeket utaltak el strómanjaik részére. Azok aztán felvették a beérkező összegeket, majd egy „szállítónak” adták át. Akadt, aki szívességi alapon segített, mások részesedést kaptak. A legnagyobb fogás egy debreceni férfi volt, két számlájáról összesen 32 millió forintot zsákmányoltak a csalók. Az ügyleteket egy somogyi férfi irányította telefonon, társai Vas vármegyében élnek. Volt egy nő, aki a használható számlaszámok megszerzésében segített, majd a leemelt összegeket is ő gyűjtötte be. Az egyik férfi testvére átvette az így megszerzett pénzt és elutalta a „bankosoknak”. A meggyanúsított társaság tagjai ellen jelenleg is több megyében van folyamatban eljárás csalás és pénzmosás bűncselekmények miatt. A rendőrök az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és az ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg. Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 21. 14:54, szerda | Helyi

Képzésen vettek részt Tamási tűzoltói

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást.

2024. Február 19. 10:59, hétfő | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a revizorok Tolnában

Tamásiban csütörtökön kell ellenőrzésekre számítani.