Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2021. Április 28. 07:48, szerda | PR
Forrás: (x)

Mi az a French press kávé és hogyan készül?

Mi az a French press kávé és hogyan készül?

Egy kávé ízvilágát nagyon sok tényező befolyásolja. Első körben maga a kávébab: honnan származik, milyen minőségű.

Aztán ott van a pörkölés, amivel nagyon sokat lehet alakítani a zamaton, itt tudjuk kiemelni vagy éppen elnyomni az egyes ízhatásokat. És persze nem szabad alábecsülni a kávé elkészítésének módját sem, hiszen ez is rengeteget nyom a latban.

Hogyan lehet jó kávét készíteni?

Még a legjobb kávé sem lesz lefőve finom, ha rosszul készítjük el, és nem figyelünk arra, hogy a kotyogós kávéfőzőt időben elvegyük a tűzhelyről, vagy hogy kellőképpen tiszta legyen. Persze mindez igaz akkor is, ha kávéfőző gépet használunk: oda kell figyelni a részletekre.

És nem feledkezhetünk meg a különféle kávékészítési módokról sem. Teljesen más hatást érhetünk el egy kotyogósban készült kávéval, mint egy French press kávé esetében. Utóbbihoz speciális edény is tartozik, amiben könnyen elkészíthető a French press kávé, de természetesen a kezdet kezdetén még nem ezzel a módszerrel főzték ezt a kávétípust.

Természetesen az már egyéni ízlés kérdése, hogy ki melyik módszert részesíti előnyben, illetve milyen kávét szeret.

Nincs rá egyetlen módszer

A French press kávéra visszatérve, nem állíthatjuk, hogy van egyetlen módszer, ami garantálja a tökéletes nedűt, már csak azért sem, mert mindenkinek egy kicsit más az ízlése. Általánosságban elmondható, hogy a világos pörkölésű kávék alkalmasak erre a célra, de egyre népszerűbbek a gyümölcsös beütésű fajták is.

A vízhőmérséklettel is lehet befolyásolni a kávé ízvilágát, általában 85-95 Celsius fokos szoktak használni az elkészítéséhez. Természetesen a pontos hőfok is befolyásolja a végeredményt, de az is, hogy frissen őrölt kávét alkalmazunk-e, illetve mennyire finom az őrlés. Nem mindegy az sem, hogy mennyi ideig hagyjuk állni a keveréket, miután ráöntöttük a vizet, mikor nyomjuk le a szűrőt és öntjük át másik pohárba az elkészült kávét. Az ízesítés pedig csak ezután jön.

Ha még nem próbáltuk ki a French press kávét, itt az ideje, hogy megtegyük – akár többféleképpen is!

A fotó forrása:
PRASAN MAKSAEN / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 11. 11:02, vasárnap | PR

Kompresszorok különleges alkalmazásai

Bár a kompresszorokat általában az ipar világához kötjük, egyes készülékek jóval kifinomultabb munkafolyamatok során is a segítségünkre lehetnek.

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.