Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Augusztus 10. 12:06, hétfő | PR

Miből éltek, miből élnek Baján az emberek?

Miből éltek, miből élnek Baján az emberek?

Baja hosszú történelemre tekint vissza, aminek során jelentős kereskedelmi város is volt, de mára alaposan megváltozott, hogy miből élnek itt az emberek. Ennek jártunk most utána.

Kis történelmi körkép

Baja jellegzetes magyar középváros, lakossága soha nem haladta meg a 40 ezer főt, de mára már csak 34 ezer főt számlál. Nem is gondolnánk, de Baja város területe már az őskorban lakott volt. Hosszú történelme alatt földrajzi adottságainak köszönhetően elsősorban kereskedőváros és kereskedelmi központ volt, de a kézműipar és a szolgáltató szektor is jelentős bevételi forráshoz juttatta a várost. A rendszerváltás körüli éveket Baja is megszenvedte, és mára átalakultak a város lakóinak megélhetési forrásai.

Hol találsz ma állást Baján?

Baja még mindig Magyarország második legfontosabb közforgalmi kikötője, ezért jelentős logisztikai pont az ország életében. Ehhez kapcsolódóan számtalan munkahely elérhető, de állást Baja városában mégis inkább a kisebb KKV-knál és kereskedelmi egységeknél találsz nagyobb mennyiségben.

Készülj fel a sikeres álláskeresésre!

Kisvállalatoknál inkább informális az állások meghirdetése, ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egy ütős és profi önéletrajzra nincs szükséged. Számtalan remek sablon érhető el az interneten, aminek segítségével könnyedén össze tudsz állítani egy ütős anyagot. Ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy egy releváns motivációs levél mindig megtámogatja a pályázatodat.

Sokan találnak úgy munkát, hogy kinézik a céget, ahol dolgozni szeretnének és beadják az önéletrajzukat. Ők sok esetben azokat az állásokat is megkaphatják, amit a cég még meg sem hirdetett. Ha azonban olyan helyen keresel munkát, ahol az állások zöme elszórtan található kis cégeknél, mint Baján, akkor erre jóval kisebb a lehetőséged, ezért érdemes a munkaközvetítéssel foglalkozó portálokon keresgélni.

A második legjobb lehetőséged, hogy kisvállalatoknál találj munkát az ismerősök útján történő munkakeresés. Vedd fel a kapcsolatot barátokkal, ismerősökkel, kérdezz körbe. Beszélgetés közben lehet, hogy értesülsz olyan lehetőségekről, amikre korábban nem is gondoltál.

Addig pedig, amíg nem sikerül állást találni, érdemes csiszolni a nyelvtudásodat, mert egy pályázatnál szinte minden esetben pozitívum a nyelvtudás még akkor is, ha a pozíció betöltésének nem feltétlen kritériuma az idegen nyelv.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.