Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 05. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Michelin-csillagos séf az agárdi Cigánymeggy Fesztiválon

Michelin-csillagos séf az agárdi Cigánymeggy Fesztiválon

Hatodik alkalommal rendezik meg szombaton a Cigánymeggy Fesztivált a Fejér megyei Agárdon; a gasztronómiai eseményen éttermek is összemérik tudásukat, a zsűri elnöke Andreas Mayer, egy Michelin-csillagos séf lesz.

A szervezők az Agárdi Pálinkafőzdében várják az érdeklődőket a kulturális és gasztronómiai ünnepre.
A szervezők tájékoztatása szerint a vendégek megismerhetik a pálinkafőzés rejtelmeit, miközben meg is kóstolhatják az agárdi pálinkakülönlegességeket. A kemencében, szabadtűzön készített finomságok fogyasztása mellett szakácsverseny teszi teljessé a gasztronómiai élményt.
Idén 14 meghívott étterem méri össze tudását, és készít ételeket kappanból (herélt kakasból). A zsűri elnöke Andreas Mayer két Michelin-csillagos séf lesz. A szakácsversenyt tanyasi csirkeételekből álló kóstoló követi, amelynek fogásait három hazai étterem készíti.
A színpadon 16 órától kezdődnek a programok. A sváb zenéket játszó szári Gaudi Buam zenekar után Badár Sándor humorista lép fel, majd a Budapest Bár ad koncertet. Az egésznapos rendezvényt utcabál zárja a Madarak házibuli-zenekar közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő