Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 21. 13:12, hétfő | PR

Miért fontos ellenőrizni a képminőséget vászonkép nyomtatása előtt?

Miért fontos ellenőrizni a képminőséget vászonkép nyomtatása előtt?

Megrendeléskor a vászonkép készítő üzlet, így a VászonképSzalon munkatársai is elsőként ellenőrzik a kép felbontását.

Erre azért van szüksége, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a vászonkép méretéhez megfelelő méretű-e a kép. Itt mérvadó a pixelek száma. Vannak esetek, mikor jó felbontás esetén probléma nélkül tudják a képet nagyítani a kívánt méretre. Ekkor boldogan vihetjük rövid idő elteltével haza a vászonképünket.

Ilyenkor persze egyszerű és egyértelmű a folyamat, így most beszéljünk inkább a problémásabb esetekről, és azok megoldásáról.

Rossz minőség

A menthetetlen képek: a legrosszabb eset. A probléma akkor kezdődik, ha azt nagyobbra méreteznék, mint amennyit elbír. Ekkor a kép szétesik. Ezekből a fotókból szép vászonképet nem lehet készíteni. Ilyen munkát egy profi stúdió nem ad ki a kezéből.

Ilyen esetben bekérik a megrendelőtől az eredeti képet, vagy másik képet kell választani. Munkájuk során ismerik azokat a technikai megoldásokat, amikkel tökéletesen le lehet ellenőrizni a képet. Tudják, hogy lehet-e minőségi munkát készíteni a fotóból. Megtesznek mindent, hogy a kép használható legyen.

Gyenge minőség

Ha nem jó a kép, még nincs minden veszve. Alapvetően az okos kütyük jó képet készítenek. A legtöbb bajt azok az alkalmazások okozzák, amik szerkesztik, kicsinyítik ezeket. Tipikus a Facebook. Szóval felejtsük el a közösségi médiából leszedett képeket. Keressük meg az eredetit.

Hasonló gyenge minőségű képekkel találkozhatnak, ha az ügyfél nem saját maga által készített fotóval érkezik. Mondjuk fotós készítette. Profi beállítású képekről beszélünk, de persze a fotós saját logójával fémjelezte mindegyiket, vagy csak kicsinyített méretű verziókat adott át. Ilyen esetekben legcélravezetőbb a fotóssal felvenni kapcsolatot és megpróbálni megszerezni a nyomdai minőségű fotókat.

Alternatív megoldások

Ha mondjuk meglepetésnek szánjuk a vászonképet, és csak a Facebook-os fotók állnak a rendelkezésünkre, a legjobb alternatíva, ha csinálunk egy montázst. Válasszunk több képet. Megrendeléskor ezt adjuk a cégnek. Egyedi fotómontázst készíthetünk, vagy készíttethetünk is kreativitásunktól és időnktől függően. Több kép, több élmény és így a vászonkép is tökéletes lesz.

Ha valaki nem a montázsok híve, akkor válasszon a kép alapján egy kisebb méretű vászonképet. A jövőre nézve sem elvetendő ötlet csak egy kisebb vászonképet készíttetni. Majd jövőre még egyet, aztán egy újat és így tovább. Rövid idő alatt egy jól megtervezett vászonképes fotófal is lehet belőlük. Lássuk be, azért sokkal jobb, mint a Facebook.

Emlékmentés

Előfordulhat nagyon régi képeknél, hogy már annyira inkább eszmei értékű, hogy a minőség sem elsődleges. A stúdió is le tud mondani minőségi színvonalról, ha az ügyfélnek ez fontos, mert nagy a kötődés az adott képhet.

Nem olyan egyszerű folyamat ez. Vannak trükkös megoldások, de a varázslat és a csoda nem mindig hozható össze. A leadott fotók miatt nem kell izgulni, bizalmasan kezelik, és a számítógép az egyetlen, ami ezzel dolgozik, nem a személyek. Jól hangzik? Akkor ideje felkeresni a VászonképSzalont! Elérhető áruk magas színvonallal társul!

Címkék: VászonképSzalon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.