Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 16. 13:16, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Milyen pozitív hatásai vannak a hintának, avagy miért hintázzon a gyerek?

Milyen pozitív hatásai vannak a hintának, avagy miért hintázzon a gyerek?

A gyerekek ösztönösen tudják, hogy mi az, ami jó a számukra. Így van ez a hintázással is, hiszen számos pozitív hatására világítanak rá a kutatók, ami a gyermeket éri a hintázás folyamán.

Lássuk is, hogy melyek ezek!

Hinta-palinta

Ez a fajta mozgás az egész testet erősíti, ami különösen fontos a kisgyermekeknél. Nem csak, hogy megelőzhető vele a mostanában olyan gyakori gyermekkori elhízás, hanem rendkívül jótékony hatással van az agyra is. Emellett minden testrészüket alaposan átmozgatja, aminek köszönhetően erősödnek az olyan izmok is, amikről nem is tudják, hogy milyen fontosak. Sőt, a hintázás következtében fejlődik az idegrendszer, és nagyon fontos, hogy sokat hintázzon a gyerek, mert annál több ingert közvetít az agyuk, ami pedig segít összekapcsolni az agysejteket.

A hintázás nagyon jó hatással van a mozgásra, a térbeli érzékelésre, sőt a beszédkészséget is fejleszti, nem is beszélve a mentális ábrázolásról, az érzékszervi integrációról, mint amilyen az egyensúlyi fejlődés. A látás is ide tartozik, mint elengedhetetlenül fejlődő terület, mivel az nagyban felel az egyensúlyozásért.

A szociális készségek fejlődését is magával hozza a hintázás, hiszen általában párban vagy éppen többen hintáznak, aminek következtében beszélgetés alakul ki. Ezen felül pedig kialakul a csapatjáték és a csapatszellem is.

A hintázás, főleg ha a csemete tudja magát lökni, a szülő részéről is felér egy feltöltődéssel. Elég csak szemmel tartani a lurkót, nem kell utána futkosni, így egy pici relax megengedett. Arról nem is beszélve, hogy ha alaposan elfáradnak a nagy játékban, akkor este sokkal könnyebb dolga van mindenkinek, hiszen elég egy esti mese, és már durmol is a gyerkőc. Van lehetőség egy kis lazításra is.

Milyen hinta legyen?

Ha megadatott a saját kert lehetősége, akkor alaposan végig kell nézni a kínálatot, hogy a legbiztonságosabb és a legtöbb ideig használható hintát választhassuk gyermekünknek. Azok a fajta hinták, melyek beülősek, általában maximum ovis kor végéig használhatóak, mivel a gyerekek gyorsan nőnek. Ezek nagy része lakásba is ideális választás, hiszen nem foglal nagy helyet és mobilis.

A fészekhinta kertbe már igen jó választás, hiszen kortól független, akár kicsi vagy nagy iskolás gyermekünk, bármikor hintázhat benne. Ha pedig nincs otthon, akár mi is használhatjuk egy kis feltöltődés erejéig.

Persze az sem mindegy, hogy akad-e fa, ami elbírja ezt a terhelést, vagy éppen egy állványos, többszemélyes hinta lesz a tökéletes megoldás.

Ezeket mindenképp érdemes átgondolni, mielőtt belevágunk a vásárlásba, hiszen a biztonság a legfontosabb.

Címkék: hinta, Játéksziget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.