Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2019. Szeptember 16. 13:16, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Milyen pozitív hatásai vannak a hintának, avagy miért hintázzon a gyerek?

Milyen pozitív hatásai vannak a hintának, avagy miért hintázzon a gyerek?

A gyerekek ösztönösen tudják, hogy mi az, ami jó a számukra. Így van ez a hintázással is, hiszen számos pozitív hatására világítanak rá a kutatók, ami a gyermeket éri a hintázás folyamán.

Lássuk is, hogy melyek ezek!

Hinta-palinta

Ez a fajta mozgás az egész testet erősíti, ami különösen fontos a kisgyermekeknél. Nem csak, hogy megelőzhető vele a mostanában olyan gyakori gyermekkori elhízás, hanem rendkívül jótékony hatással van az agyra is. Emellett minden testrészüket alaposan átmozgatja, aminek köszönhetően erősödnek az olyan izmok is, amikről nem is tudják, hogy milyen fontosak. Sőt, a hintázás következtében fejlődik az idegrendszer, és nagyon fontos, hogy sokat hintázzon a gyerek, mert annál több ingert közvetít az agyuk, ami pedig segít összekapcsolni az agysejteket.

A hintázás nagyon jó hatással van a mozgásra, a térbeli érzékelésre, sőt a beszédkészséget is fejleszti, nem is beszélve a mentális ábrázolásról, az érzékszervi integrációról, mint amilyen az egyensúlyi fejlődés. A látás is ide tartozik, mint elengedhetetlenül fejlődő terület, mivel az nagyban felel az egyensúlyozásért.

A szociális készségek fejlődését is magával hozza a hintázás, hiszen általában párban vagy éppen többen hintáznak, aminek következtében beszélgetés alakul ki. Ezen felül pedig kialakul a csapatjáték és a csapatszellem is.

A hintázás, főleg ha a csemete tudja magát lökni, a szülő részéről is felér egy feltöltődéssel. Elég csak szemmel tartani a lurkót, nem kell utána futkosni, így egy pici relax megengedett. Arról nem is beszélve, hogy ha alaposan elfáradnak a nagy játékban, akkor este sokkal könnyebb dolga van mindenkinek, hiszen elég egy esti mese, és már durmol is a gyerkőc. Van lehetőség egy kis lazításra is.

Milyen hinta legyen?

Ha megadatott a saját kert lehetősége, akkor alaposan végig kell nézni a kínálatot, hogy a legbiztonságosabb és a legtöbb ideig használható hintát választhassuk gyermekünknek. Azok a fajta hinták, melyek beülősek, általában maximum ovis kor végéig használhatóak, mivel a gyerekek gyorsan nőnek. Ezek nagy része lakásba is ideális választás, hiszen nem foglal nagy helyet és mobilis.

A fészekhinta kertbe már igen jó választás, hiszen kortól független, akár kicsi vagy nagy iskolás gyermekünk, bármikor hintázhat benne. Ha pedig nincs otthon, akár mi is használhatjuk egy kis feltöltődés erejéig.

Persze az sem mindegy, hogy akad-e fa, ami elbírja ezt a terhelést, vagy éppen egy állványos, többszemélyes hinta lesz a tökéletes megoldás.

Ezeket mindenképp érdemes átgondolni, mielőtt belevágunk a vásárlásba, hiszen a biztonság a legfontosabb.

Címkék: hinta, Játéksziget

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Október 13. 20:07, vasárnap | Belföld

November közepéig is elhúzódhat a választások végleges eredményének megállapítása

November közepéig is elhúzódhat az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása, ha minden jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a jelöltek és jelölőszervezetek.

2019. Október 13. 16:02, vasárnap | Kék hírek

Busszal ütközött, tizenegyen megsérültek

Tizenegyen sérültek meg abban a balesetben, amelynek vizsgálatát befejezte a Tatabányai Rendőrkapitányság.