Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 04. 08:17, szerda | Helyi

Mindene a gyógyítás

Mindene a gyógyítás

2015-ben dr. Hóbor Bélának ítélte oda a képviselő testület a Pro Urbe Tamási kitüntető címet.

Városunk Önkormányzata 1994 óta adományoz „Pro Urbe Tamási” kitüntetést olyan személyeknek vagy szervezeteknek, akik illetve amelyek tevékenysége a város gazdasági, társadalmi, kulturális stb. életében, fejlődésében kiemelkedő jelentőségűnek bizonyult.

dr. Hóbor Béla 1937. május 12-én született Szentgyörgyvölgyön, Zala megyében. A Zalaegerszegi középiskola után 1961-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd 1965-ben gyermek-szakorvosi vizsgát, közben a pécsi gyermekklinikán dolgozott. 1998-ban hagyományos Kínai szakorvosi vizsgát, majd 2007-ben francia homeopátia szakorvosi vizsgát, 2010-ben pedig magyar homeopátia szakorvosi vizsgát tett. Az egyetem elvégzése után gyermekorvosi praxisát Tamásiban 1965-ben kezdte meg. Az idei az utolsó év amit praktizálással tölt. 50 évet a Tamási és környéke lakosai szolgálatában töltött el lelkiismeretesen, mint gyermekorvos, ügyeletes orvos 40 éven keresztül, valamint iskolaorvos. Az 50 év alatt, Tamási és környéke lakosait kb. 135.000 alkalommal látta el, nem számolva az iskolaorvosi feladatokkal járó gyermeklétszámot. Tamásiban elérhetővé tette a homeopátia, valamint az akupunktúra gyógyászatot is, mind a környéken élőknek, mind a külföldről ideutazó (nyaraló, pihenő) embereknek, ezzel is színesítve a városban elérhető lehetőségeket. A mai napig aktív tanulással tölti a szabadidejét, nyitott a különböző alternatív medicinák iránt, a modern orvoslással párhuzamosan.

Mindene a gyógyítás! Szerencsés ember az, akinek a szakmája egyben a hobbija is.
A hivatás iránti elkötelezettséget és szeretetet egyik gyermeke, valamint egyik unokájaszámára is életúttá tette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.