Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Október 27. 08:59, csütörtök | Helyi
Forrás: TT

Mindenkit elvarázsolt a cseh főváros

Mindenkit elvarázsolt a cseh főváros

A Tamási Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület tagjai közül sokan jártak már korábban Prágában, de úgy vélik, újra és újra látni kell, hiszen mindig elvarázsolja őket a cseh főváros.

A Tamási Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület tagjai egy remekül sikerült kiránduláson vettek részt Szlovákiában és Csehországban.

Baliné Metzger Mária, az egyesület alelnöke elmesélte, hogy útközben megnézték a Pozsonyi Várat, és betekintettek Brünoba is. A fő cél természetesen Prága volt, de jutott idő egy Karlovy Variba történő kirándulásra is. Jártak a várban, ahol szinte már mindent felújítottak a korábban látottakhoz képest. Betekintettek a várnegyed templomaiba, végigsétáltak az Arany utcácskán, gyönyörködtek a kilátásban, a Moldva folyó hídjaiban és a városban. Természetesen a Városházát és az Orlojt sem hagyták ki, megtekintették a harangjátékot a tornyában. Hangulatos utcákon, kanyargós utakon vezette őket idegenvezetőjük ebédjük színhelyére, az U Fleku sörözőbe. Fantasztikus XV. századi hangulat, finom ebéd (természetesen a knédlit, a cseh specialitást kóstolták meg) és helyben főzött barna sör várt rájuk. Hazafelé útba ejtették Cseszky Krumlov városkát, mely a Moldva dupla kanyarulatában épült. Varázslatos hangulatú óvárosa és a sziklára épült vára az UNESCO Világörökség részét képezi.
Az alelnök külön köszönetét fejezte ki Tóth Istvánnénak, az egyesület titkárának az alapos, minden részletre kiterjedő szervezésért, hiszen zökkenőmentes, szerencsés és élményekben gazdag kirándulást készített elő, és vezényelt le, melyen mindenki remekül érezte magát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.