Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 24. 17:33, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Mintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az évadban

Mintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az évadban

Mintegy 120 ezer nézőt fogadott a veszprémi Petőfi Színház az idei évadban - mondta el Oberfrank Pál igazgató azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a következő szezon előadásairól is beszámoltak.

Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója hangsúlyozta: a 60 ezres város 600 millió forintos költségvetésű színháza rendkívül magas nézőszámot produkál.
Oberfrank Pál a következő évad programját ismertetve elmondta, hogy a soproni Petőfi Színházzal együttműködve mutatják be október 4-én Rossini Bruschino úr című vígoperáját Toronykőy Attila rendezésében, valamint a Csillagok szárnyán című táncfantáziát. A víg özvegy című operettet Szinetár Miklós viszi színre, a bemutatót október 18-án tartják.
Eperjes Károly rendezi Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét a vörösiszap-katasztrófára emlékezve. "Szerettünk volna ebből a tragikus eseményből egy drámát íratni, de akiket felkértünk, azt javasolták, rendezzük meg az Éjjeli menedékhelyet, az mindent elmond" - magyarázta a darabválasztást Eperjes Károly. Hozzáfűzte: három évig várt egy új drámára, de végül nem bánja, hogy az Éjjeli menedékhelyet rendezi meg helyette, mert ez a darab illik a veszprémi társulathoz.
A színház repertoárján szerepel még Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című műve, amelynek még nem nevezték meg a rendezőjét. Emellett színre viszik a Veszedelmes viszonyokat Guelmino Sándor rendezésében, valamint Goldoni A kávéház című művét, amelyet Valló Péter állít színpadra.
A gyerekeknek Oberfrank Pál Hedry Mária Tündér Míra című mesejátékát ajánlotta, emellett bemutatják a székesfehérvári színház A Hang-villa titka című előadását, valamint az Andersen, avagy a mesék meséje című darabot. Ugyancsak a gyerekeknek indítják az úgynevezett Bon-bon bérletet, amelynek a keretében három előadást kínálnak.
A Latinovits-Bujtor Játékszínben Miroslav Krleza Agónia, Tom Ziegler Grace és Gloria, Gorkij Az áruló, Örkény Drága Gizám!, valamint Griskovec Hogyan ettem kutyát? című művét mutatják be.
A következő évad bérleteit május 6-tól lehet megvásárolni Veszprémben.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során