Városlista
2019. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2019. Április 15. 08:24, hétfő | Helyi

Mintegy 700 méter járda és útburkolat épül újjá idén Tamásiban

Mintegy 700 méter járda és útburkolat épül újjá idén Tamásiban

Ebben az évben is folytatódik a járdaépítés, amely költségeit a kommunális adóbevételből tervezi fedezni a város önkormányzata.

Az elmúlt évben pályázati forrásból is épülhetettek új járdaszakaszok, megoldva ezzel régi hiányosságokat. A kommunális adóból származó előirányzott bevételekből pedig tavaly több járdaszakasz, útszakasz újulhatott meg. Elkészült a Szabadság u. 68-70. közötti szakasz térköves járdaépítése, a Miklósvár 1-49. közötti járdafelújítás, a Szabadság utcai és a Kossuth téri járdajavítások, valamint útburkolat javítás történt a fornádi Százszorszép utcában, így összesen több, mint 900 méter burkolat újult meg. Az idei évben a kommunális adóból befolyó bevételt az előző évekhez hasonlóan közterületek, járdák, utak felújítására használják fel. Az adóbevétel kis részét parkoló, illetve vízelvezetés tervezésére fordítják. A számítások szerint idén 680 méter járdát, útburkolatot tudnak újjáépíteni. A fejlesztéssel érintett helyszínek kiválasztásánál elsődleges szempont volt a sűrű gyalogosforgalom, a nem megfelelő műszaki állapot és a lakosság igényeinek figyelembevétele. A pontos lista, hogy a város mely területein zajlanak idén a munkálatok, várhatóan április közepén kerül fel a www.tamasi.hu oldalra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 08:05, hétfő | Helyi

Nem vitték el a kukáját, erre előkapta a markolót, és bosszút állt

A Tamási Rendőrkapitányságon közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt indítottak eljárást.

2019. Június 24. 08:03, hétfő | Helyi

Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!

Szinte nem telik el Tolna megyében sem úgy nap, hogy ne riasztanák a tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez.

2019. Június 20. 14:22, csütörtök | Helyi

A hobbi, amelyhez elhivatottság is kell

A Tamási Polgárőr Egyesület tagjai szakadó esőben, sárban, vagy épp a tűző napon is mennek, hogy felkutassák az eltűnt személyeket, ha arra van szükség.

2019. Június 20. 14:21, csütörtök | Helyi

Évadot zártak a Pántlikások

A Pántlika néptánc együttes május 25-én mutatta be évzáró műsorát a Tamási Művelődési Központban.