Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 17. 11:10, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Mit kell tudni az inlay és onlay porcelánbetétekről?

Mit kell tudni az inlay és onlay porcelánbetétekről?

Az idő múlásával az amalgám töméseket a többség lecseréli fehér tömésre, ami sokkal esztétikusabb és persze tartósabb is.

Egy idő után azonban ez is elkezdhet megsárgulni, amitől már kevésbé összefüggő a fogsor. Hogy ez se jelentsen problémát, ismerjük meg az inlay és onlay porcelánbetéteket.

Miért több?

Az inlay alapjában véve egy porcelánbetét, ami ugyanazt tudja, mint az esztétikus tömés, ám mégis tartósabb és korszerűbb. Ez a különleges, fogtechnikai laborban készült porcelánbetét az, ami feleslegessé varázsolja, hogy bármiért is koronát használjunk, így még természetesebb összhatást érhetünk el.

Alapvetően ha be kellene sorolni az inlay és onlay porcelánbetétet, akkor a korona és az esztétikus tömés között helyezkedik el. Azaz kevesebb, mint egy korona, de határozottan több és jobb minőségű, mint egy esztétikus tömés. Ez azért fontos besorolás, mert ha az esztétikus tömés nem a legjobb megoldás a fog helyrehozatalára, akkor nem kell egyből a koronára gondolni, hanem még ott van a porcelánbetét, mint megoldás. Pedig ennél a technikánál nincs szükség arra, hogy a fogat lecsiszoljuk, hiszen a porcelánbetét illeszkedik a fogba, nem pedig fordítva.

Nagy előnye az inlay és onlay tömésnek, hogy tökéletesen fémmentes, így bátran alkalmazható allergiások esetében is. Mivel pedig nem csak szép, de rendkívül hasznos is, így segíthet stabilizálni a meglazult fogakat, ezzel pedig hosszú élettartamot biztosít nekik.

További előnyök

A porcelánbetét előnyös tulajdonságai közé tartozik az is, hogy rendkívül strapabíró, így a mindennapok táplálkozási folyamatait is biztosan kibírja jó néhány évig. Ennek köszönhetően biztosítja a teljes életet anélkül, hogy más, esetleg költségesebb eljárásoknak kellene alávetni magunkat.

Mivel ennek semmi köze a különböző, nagyobb volumenű fogpótlásokhoz, így a megszokás is sokkal könnyebben megy, nem kell attól tartani, hogy kényelmetlen vagy épp zavaró lesz. Ezt a porcelánbetétet általában 2-3 alkalom alatt lehet tökéletesen elhelyezni a fogakba, hiszen méretet kell venni ahhoz, hogy elkészülhessen a tökéletes betét.

Az előnyei közé tartozik még, hogy szabadon választható a színárnyalat, így egyáltalán nem fog eltérni a többi fogtól. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy bármelyik fogat pótolják vele, bár általában az őrlőfogakhoz szokták választani. Mivel fogtechnikai laborban készül, így nem meglepő módon tartósabb az esztétikus tömésnél, bár az elkészülése is több idő. Mivel tökéletesen illeszkedik, így észrevehetetlen a többi fog között.

Végül pedig fémmentes, ezért nem okoz allergiás reakciót, így fémallergiások is bátran élhetnek vele.

Címkék: fogorvos, fogpótlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.