Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2020. Március 17. 11:10, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Mit kell tudni az inlay és onlay porcelánbetétekről?

Mit kell tudni az inlay és onlay porcelánbetétekről?

Az idő múlásával az amalgám töméseket a többség lecseréli fehér tömésre, ami sokkal esztétikusabb és persze tartósabb is.

Egy idő után azonban ez is elkezdhet megsárgulni, amitől már kevésbé összefüggő a fogsor. Hogy ez se jelentsen problémát, ismerjük meg az inlay és onlay porcelánbetéteket.

Miért több?

Az inlay alapjában véve egy porcelánbetét, ami ugyanazt tudja, mint az esztétikus tömés, ám mégis tartósabb és korszerűbb. Ez a különleges, fogtechnikai laborban készült porcelánbetét az, ami feleslegessé varázsolja, hogy bármiért is koronát használjunk, így még természetesebb összhatást érhetünk el.

Alapvetően ha be kellene sorolni az inlay és onlay porcelánbetétet, akkor a korona és az esztétikus tömés között helyezkedik el. Azaz kevesebb, mint egy korona, de határozottan több és jobb minőségű, mint egy esztétikus tömés. Ez azért fontos besorolás, mert ha az esztétikus tömés nem a legjobb megoldás a fog helyrehozatalára, akkor nem kell egyből a koronára gondolni, hanem még ott van a porcelánbetét, mint megoldás. Pedig ennél a technikánál nincs szükség arra, hogy a fogat lecsiszoljuk, hiszen a porcelánbetét illeszkedik a fogba, nem pedig fordítva.

Nagy előnye az inlay és onlay tömésnek, hogy tökéletesen fémmentes, így bátran alkalmazható allergiások esetében is. Mivel pedig nem csak szép, de rendkívül hasznos is, így segíthet stabilizálni a meglazult fogakat, ezzel pedig hosszú élettartamot biztosít nekik.

További előnyök

A porcelánbetét előnyös tulajdonságai közé tartozik az is, hogy rendkívül strapabíró, így a mindennapok táplálkozási folyamatait is biztosan kibírja jó néhány évig. Ennek köszönhetően biztosítja a teljes életet anélkül, hogy más, esetleg költségesebb eljárásoknak kellene alávetni magunkat.

Mivel ennek semmi köze a különböző, nagyobb volumenű fogpótlásokhoz, így a megszokás is sokkal könnyebben megy, nem kell attól tartani, hogy kényelmetlen vagy épp zavaró lesz. Ezt a porcelánbetétet általában 2-3 alkalom alatt lehet tökéletesen elhelyezni a fogakba, hiszen méretet kell venni ahhoz, hogy elkészülhessen a tökéletes betét.

Az előnyei közé tartozik még, hogy szabadon választható a színárnyalat, így egyáltalán nem fog eltérni a többi fogtól. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy bármelyik fogat pótolják vele, bár általában az őrlőfogakhoz szokták választani. Mivel fogtechnikai laborban készül, így nem meglepő módon tartósabb az esztétikus tömésnél, bár az elkészülése is több idő. Mivel tökéletesen illeszkedik, így észrevehetetlen a többi fog között.

Végül pedig fémmentes, ezért nem okoz allergiás reakciót, így fémallergiások is bátran élhetnek vele.

Címkék: fogorvos, fogpótlás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 17. 11:22, kedd | PR

Interaktív játékok - Ideje másképp gondolni rájuk!

A digitális kor beköszöntével a játékipar is óriási fejlődésen ment keresztül, megjelentek az interaktív játékok, amelyek a játékélményen túl újabb remek eszközei a gyermekek fejlesztésének.

2020. Március 17. 10:15, kedd | PR

Építsük meg a holnapot!

Ki gondolná, hogy az építő játékok segítségével egyenesen a gyermek holnapja építhető meg?

2020. Március 05. 15:47, csütörtök | PR

Rekordév volt 2019, de az ingatlanpiaci rekordoknak vége

Több lakást adtak el tavaly, a 2019-es évben mint az azelőtti tíz évben bármikor. A házépítési boomnak azonban egyértelműen véget vet az újépítésű lakások ÁFÁ-jának megemelése.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.