Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Augusztus 30. 09:51, hétfő | PR
Forrás: (x)

Mit tehetünk a hajunk egészsége érdekében?

Mit tehetünk a hajunk egészsége érdekében?

A samponokon túl is van világ.

Nem piperkőcség azzal foglalkozni, hogy a hajunk milyen állapotban van, amit a Grease Danny Zukoja művel a fésűjével, na az a piperkőcség. De valahol érthető a pomádéláz is, ha kicsit jobban belegondolunk, a hajkorona nagyon is fontos része a megjelenésünknek, képzeljük csak el Kojak hadnagyot hosszú hajjal, vagy éppen az Aranyhaj hősnőjét tüsi frizurával. Ugye, hogy?!

A valóság ennél persze sokszor szomorúbb, aki kénytelen a váratlanul felbukkanó és sosem örömteli hajhullás problémájával együtt élni, az kevés pozitívumot talál helyzetében, leginkább semmit. A hajhullás egy olyan jelenség, aminek több oka is is lehet, ahogy a kezelésére is különféle kísérletek és megoldások is léteznek.

A mesés hajnövesztő csodaszerek, bármennyire is szeretnénk, a valóságban egyelőre még nem léteznek. Létezik viszont több olyan eljárás, kezelési módszer, megelőzési mód, illetve javallat, ami segíthet azoknak, akiknek szüksége van erre. És ez nem humbug, a hajunk jóval többet árul el az egészségünkről, mint az szeretnénk, vagy gondolnánk.

Mi tehetünk a hajunkért?

Amikor nem a hajhullás, hanem a haj szerkezete az, amin változtatni szeretnénk, akkor egyrészt azzal legyünk tisztában, hogy tökéletesen újraírni a testünk lehetőségeit nem tudjuk, viszont néhány módszerrel javíthatunk a már fennálló helyzeten. A hajpakolások, hajolajok remek külső megoldásnak bizonyulnak, amik kívülről segítik a haj szerkezetének javulását. Ennél is fontosabb viszont, hogy belülről is tápláljuk a hajunkat.

Ehhez sok-sok vízre, pihentető alvásra, na meg persze vitaminokra is szükségünk lesz, ha pedig meg tudjuk még oldani azt is, hogy a káros szenvedélyeinknek búcsút mondunk, jobb ha felkészülünk egy kisebb csodára. Hogy miért? Azért, mert a hajunk többnyire tükrözi a szervezetünk egészségügyi állapotát, így ha gőzerővel azon dolgozunk, hogy jól legyünk, a hajunk sem tiltakozik majd. Ehhez persze a káros szokások elhagyása mellett az sem árt, ha az olyan extrém külső hatásokat, amilyen a hajfestés, szintén próbáljuk minimalizálni, de legalábbis ritkán, és professzionálisan elvégezni.

A fotó forrása:
fizkes / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.