Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 25. 08:28, szerda | PR

Mivel védjük a bőrünket várandósan?

Mivel védjük a bőrünket várandósan?

A terhesség az egy más állapot, nem csak hormonálisan, hanem a bőrünk tekintetében is.

Ha nem szeretnénk a kis csodánk születése után kívülről is egy anyatigrisre hasonlítani, akkor célszerű már időben elkezdeni gondoskodni a bőrünkről.

Persze ez mindenkinél mást jelent, mivel vannak olyanok, akikről az első 12 hétben lehet sejteni, hogy gyermeket hordanak a szívük alatt, de van, akiknél még az 5. hónapban sem látszik semmi. Pont ezért, mivel nem lehet általánosítani, ezért mi azt javasoljuk, hogy ha elmúlt a pozitív teszt okozta sokk, akkor érdemes a gyakorlati teendőkre is koncentrálni és kitalálni, hogy mivel ápoljuk a bőrünket ez alatt a 9 hónap alatt.

Várandósság alatt

Mivel sokkal egyszerűbb megelőzni a kötőszövetek terhelésének következtében előbújó repedéseket, mint kezelni, ezért inkább gondolkodjunk előre. Ezért nagyon praktikus, ha testápolóval elkeverünk egy kis növényi olajat, méghozzá olyat, ami gyümölcsökből, vagy növényi magvakból lett kivonva és hígítatlanul, tisztán tartalmazza jótékony hatásokkal bíró nedűt. A legjobb, ha jojoba, avokádó, esetleg makadámdió vagy szőlőmag olajat használunk ezeken a területeken. Ezek közül mindegyiknek kiemelkedő a hidratáló hatása, remekül hozzájárulnak a selymes és rugalmas bőrhöz, amire, valljuk be nagy szükségünk lesz a továbbiakban. A mandulaolaj különösen ellenállóvá teszi a bőrt, de olyan gyengéden ápol, hogy még a kisbabádat is bekenhetnéd vele a későbbiekben. A szőlőmagolaj kifejezetten a sejtek regenerálódásában segít, ezért rendkívül hasznos már minél előbb elkezdeni a használatát. Ezzel megelőzheted a terhesség alatti striák kialakulását, majd pedig szülés után segít gyorsítani a regenerálódást, a bőrrétegek anyagcseréjét.

Ha már túl vagyunk a szülésen

Ha már túl vagyunk az áldott állapotot és a kisgyermek is megszületett, akkor az elején még nem foglalkozunk a saját testünkkel, mindent beleng a babaillat. Aztán eljön az eszmélés pillanata, amikor látjuk, hogy a bőrünk már nem olyan rugalmas, ha pedig hirtelen visszafogytunk, akkor meg talán meg is ereszkedett kicsit. Hogy ezt a letaglózó pillanatot valamennyire enyhítsük, ezért kezdjük el már a kórházból való hazajövetelkor ápolni a bőrünket. A sebgyógyulásban jó társaink lehetnek a búzacsíra olaj, földimogyoró olaj, homoktövis és körömvirágolaj is, amik gyulladáscsökkentő flavonoidokat tartalmaznak, valamint erős antibakteriális hatással rendelkeznek. A felsoroltak mind tartalmaznak értékes zsírsavakat, vitaminokat és olajsavakat, melyek bőrtápláló és bőrnyugtató tulajdonságokkal bírnak, nem beszélve a regeneráló, gyógyító hatásukról.

Ha úgy érzi, hogy szívesen kipróbálná az Aromax olajok rendkívüli hatásait, keressen minket bátran!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat