Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 07. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Módosul a Lex West Balkán

Módosul a Lex West Balkán

Enyhítették, illetve pontosabbá tették a Lex West Balkán néven elhíresült, „zenés-táncos rendezvények” biztosítására vonatkozó kormányrendeletet -így egyértelművé válik az is, mit is takar e fogalom.


A Magyar Hírlap értesülései szerint szerdától változik a Lex West Balkán: a kormányrendelet pontosítja a zenés-táncos rendezvény fogalmát, ami nagy könnyebbséget jelent az ilyen programok szervezőinek. A meghatározás szerint a kormányrendelet olyan, rendszeres vagy alkalmi, nyilvános, tehát nem zártkörű, élő zenét játszó fellépőkkel vagy lemezlovasokkal megtartott rendezvényekre vonatkozik, amelyre nem kell külön jegyet váltani, illetve ülőhellyel rendelkezni.

A Lex West Balkán továbbá enyhül is a korábbi előírásokhoz mérten: a szervezőktől már nem várnak el szakképzettséget, és a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség eljárására sincs szükség a szórakozóhelyek megnyitásához. A szabadtéri programok esetében könnyebbséget jelent az is, hogy a szervezőknek nem kell időjárás-előrejelzést kérniük; elég, ha 'viharos időjárás esetére vonatkozó intézkedési tervvel' rendelkeznek.

A kormányrendelet a januárban, a budapesti West Balkánban történt tragédia után kapta nevét: egy éjszakai party során a szórakozóhelyen hatalmas tömeg alakult ki, az egyszerre meginduló sokaság pedig három fiatal lányt nyomott agyon. Az eset után a kormány gyorsan, ám a szakmai szervezetek bevonása nélkül szigorította a zenés, táncos rendezvények szervezésére vonatkozó előírásokat. A szervezők lobbizni kezdtek a szabályozás módosításáért – írja az újság.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.