Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Január 28. 09:25, hétfő | Helyi

Mozgalmas évet zárt a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

Mozgalmas évet zárt a Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület

A egyesületben 2018-ban is pezsgett az élet. A programok, rendezvények a januárban elfogadott éves terv alapján valósultak meg.

- Szokásunkhoz híven a téli hónapokban fórumokat szerveztünk, az egészséges életmód volt a téma – kezdte az egyesület elnöke, Kudari Lászlóné. Így „Minden, amit tudni kell az időskori táplálkozásról” című fórumunk vendége volt Szili Lívia, a Tolna Megyei Népegészségügyi Főosztály Egészségfejlesztési Szakügyintézője, és dr. Bakóné Deák Zsuzsa járási vezető védőnő. A másik nagy sikerű találkozót a már említett dr. Bakóné Deák Zsuzsa tartotta „Kebelbarátok találkozója, avagy a női mell titkai.” címet viselő összejövetelünkön.
Az éves rendes közgyűlésünkön számot adtunk az elmúlt év tevékenységéről és eredményéről. Átadtuk „Az Év Mecénása” díjat, melyet ez alkalommal a városi művelődési központ kollektívája vehetett át. Nőnapon látványos műsorral, finom vacsorával és jó hangulatú bállal köszöntöttük egyesületünk hölgy tagjait. Neves ünnepeink egyike az Esélyegyenlőség napja, melyről kis ünnepség keretében emlékeztünk meg, vendégünk volt Ékes László író, újságíró. A másik ünnepünk júniusban az Önkéntesek Napja volt. Az egyesületnek 52 önkéntese van, akiknek ezen a napon köszönjük meg a végzett munkát és közös programot szervezünk. Pályázaton elnyert támogatásból október 3-án a Fehér Bot napjához kapcsolódva nyitottunk meg Romanek Inka festőművész különleges, látók és nem látók részére készült képeiből egy kiállítást. A kiállításnak nagy sikere volt tagjaink, a nagyközönség körében és nagy volt az érdeklődés a média részéről is.
Ebben az évben is részt vettünk a Tamási Bográcsmestere főzőversenyen és Civil Napon, közel nyolcvanan. Természetesen kirándultunk is az év során, először Szabadkára, amely nagyon szép magyar város. Idegenvezetővel bejártuk a belváros nevezetességeit és nem maradhatott el a piacozás sem. Majd a következő úti célunk Aggtelek, Hernád-átfolyás, Kassa volt. Ősszel pedig egy újabb támogatásból Budapestre utaztunk, ahol a Terror Házát és az Országházat látogattuk meg.
Folytattuk az adományozási tevékenységet 2018-ban is. Látássérült fiatalok iskolakezdését segítettük, havonta egy rászoruló tagnak 10 ezer forint értékű élelmiszert adtunk, három tagot pedig kedvezményes tűzifa vásárlási lehetőséghez juttattunk.

Karácsonyhoz közeledve december 3-8-ig immár negyedik alkalommal gyűjtöttük a rászoruló gyermekek javára az adományokat a Bokréta ABC-ben. Az emberek nagylelkűsége folytán hetven gyermeknek és családjuknak szereztünk örömet és tettük szebbé a karácsonyukat.

Ebben időszakban jött hozzánk a Mikulás is, akinek volt zsákjában minden jó, melynek a tagok gyermekei, unokái örülhettek. December 8-án, az adventi időszakban ünnepi műsorral és bállal zártuk az évet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.