Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 25. 11:10, péntek | Belföld
Forrás: MTI

MSZP-MSZDP: a főpolgármester vasárnap kapcsoltassa le a Parlament díszkivilágítását!

MSZP-MSZDP: a főpolgármester vasárnap kapcsoltassa le a Parlament díszkivilágítását!

Az MSZP és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) arra szólította fel Tarlós István főpolgármestert (Fidesz-KDNP), hogy vasárnap, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján - a római Colosseum elsötétülésével egy időben - kapcsoltassa le a Parlament és a Hősök tere díszkivilágítását.

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, fővárosi frakcióvezetője és Schmuck Andor, az MSZDP elnöke nyílt levelet küldött Tarlós Istvánnak, melyet pénteken az MTI-hez is eljuttattak. Ebben azt írták, Budapest így adhatja tudtára országnak-világnak, hogy "Magyarország is megálljt kiállt, s nem ad teret az aggasztóan terjedő antiszemitizmusnak és a szélsőjobboldali eszméknek".
Emlékeztettek arra, hogy a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján, január 27-én lekapcsolják a világ egyik legismertebb műemléke, a Colosseum világítását; mint írták, Róma városa és a Római Zsidó Közösség így kíván tiltakozni a Jobbik antiszemita tettei és kijelentései ellen.
Utaltak arra is, hogy Gianni Alemanno, Róma főpolgármestere, akit az egykori jobboldali Nemzeti Szövetség színeiben 2008-ban választottak meg, arra szólította fel az európai fővárosokat és civil szervezeteket, csatlakozzanak az akcióhoz.
A két politikus nyílt levelének végén Babits Mihály sorait ajánlotta Tarlós István figyelmébe: "vétkesek közt cinkos, aki néma".

Címkék: Pártok-MSZP-MSZDP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton