Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 04. 18:06, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

MSZP: off-shore cégek ügyeibe keveredtek fideszes és KDNP-s politikusok

MSZP: off-shore cégek ügyeibe keveredtek fideszes és KDNP-s politikusok

A hétvégén napvilágot látott hírek szerint fideszes és KDNP-s politikusok keveredtek "off-shore közeli cégek" ügyeibe - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője a Fidesz fővárosi, Lendvay utcai székháza előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

A politikus a Privát Kopó nevű bűnügyi magazin cikkére utalt, ami szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik, szélessávú körzethálózati fejlesztések címén kiírt pályázatán a húszmilliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá - a lap szerint - átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is.
A lap arra is utal, hogy két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelyiknek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő.
Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott, hogy az öt nyertes cég közül "mindegyikben van valamilyen kötődés a kormányzó párthoz, a kormányzó pártszövetséghez".
Szavai szerint felvetődik a kérdés, hogy a kormánypártok valóban komolyan veszik-e Orbán Viktor miniszterelnök kijelentéseit, amelyek szerint a közéletben nincs helye "off-shore lovagoknak". Török Zsolt azt a kérdést is feltette, hogy Fidesz-KDNP hogyan viszonyul az ügyhöz, és ezután "megszabadul-e" Seszták Miklóstól.
A politikus arra is kíváncsi volt, hogy az ügyben a hivatalos szervek indítottak vagy indítanak-e valamilyen vizsgálatot.
Arra a kérdésre, hogy milyen kormánypárti politikusok részvételéről tud még, azt felelte: "még nem bebizonyított tény, hogy több Fidesz-KDNP-s politikus is érintett az ügyben, nem csak Seszták Miklós".

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;