Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 24. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Munkalehetőséget kell teremteni a fogyatékkal élőknek

Munkalehetőséget kell teremteni a fogyatékkal élőknek

Az egész társadalom érdeke, hogy a megváltozott munkaképességű emberek újra munkába tudjanak állni – jelentette ki Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Szegeden.

Ahol együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a megváltozott munkaképességű emberek egyik legnagyobb hazai foglalkoztatója, a Szegedi SZEFO Zrt – olvasható a kormány honlapján.

Az államtitkár elmondta, lehetőséget kell teremteni, hogy a fogyatékkal élő emberek ne otthon bezárkózva, hanem munkahelyen, a többi ember között élhessenek. Az aláírt megállapodás azért nagyszerű - folytatta -, mert két világszínvonalú szervezet találkozásából született. Soltész Miklós kiemelte, hogy a SZEFO Zrt. munkatársai megérdemlik a törődést és a segítséget, aminek eredményeként remélhetőleg néhány éven belül új telephelyre költözhetnek.

Az együttműködés keretében – az egyetem kutatói által irányított rehabilitációt követően – az állami tulajdonú vállalat munkaterápiás lehetőséget biztosít a megváltozott munkaképességű emberek számára, és az adott munkakört ellátni képes munkavállalókat a cég a jövőben is foglalkoztatná. A SZEFO Zrt. támogatása egyúttal hosszútávon biztosítja a rehabilitációval foglalkozó szakemberek utánpótlását is.

A megállapodás célja, hogy az agyvérzés következményeként korlátozott beszédképességgel – afáziás betegséggel – élő emberek segítséget kapjanak beszéd- és kommunikációs képességük rehabilitációjához, és ezzel sokuk számára ismét megnyílhasson az út a munka világába. Az erről szóló megállapodást Prof. Szabó Gábor rektor, és Kiss Sándor Csaba elnök-vezérigazgató írta alá.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.