Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2018. Március 21. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotók: police.hu

Műszaki áruházakat fosztogatott három román férfi

Műszaki áruházakat fosztogatott három román férfi

Három román férfit fogtak el a rendőrök, akik a gyanú szerint több műszaki áruházba törtek be 2016 novembere és 2018 márciusa közt

- közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.

Baráth Attila elmondta: a 26, 32 és 33 éves elkövetőket március 16-án hajnalban Szeged környékén fogták el, miután Pakson és Mohácson két műszaki üzletbe is betörtek. A három férfit több üzlet sérelmére, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésével gyanúsítják, előzetes letartóztatásukat a bíróság már elrendelte.

A bűnügyi igazgató hozzátette: 2016 novembere és 2018 márciusa közt országszerte 19 hasonló bűncselekmény történt műszaki áruházak sérelmére, a különböző műszaki cikkek ellopásával az elkövetők közel 60 millió forintos kárt okoztak. A folyamatban levő nyomozásokat országos koordináció keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya hangolta össze, majd később egyesítette azokat.

A sajtótájékoztatón Oszlánszki Sándor az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa kiemelte: az országos koordinációt három éve kezdte meg az ORFK kimondottan az utazó bűnözők és a sorozat bűncselekmények felderítésére. Elmondta, 2017-ben a koordináció szempontjából Veszprém megye volt a legeredményesebb. Összesen 930 bűncselekményt sikerült koordinációval felderíteni, ebből több mint százat a Veszprém megyei rendőrök oldottak meg eredményesen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 12:01, csütörtök | Belföld

Sokan mobiloznak közlekedés közben

Nemcsak autót vezetve, hanem gyalogos közlekedés, biciklizés vagy rollerezés közben is hajlamosak mobilozni az emberek - állapította meg egy friss kutatás, amelynek eredményét az MTI-hez is eljuttatták.

2020. Október 22. 09:55, csütörtök | Belföld

Október 23. - Kevesebb helyen, szűkebb körben tartanak megemlékezéseket

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Belföld

Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt negyvenhat többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Október 22. 07:00, csütörtök | Belföld

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők

Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel az M1 csatornán.