Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 18. 11:57, csütörtök | Külföld
Forrás: Beregi Balázs, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Naponta 1,7 millió embert oltanak be az Egyesült Államokban

Naponta 1,7 millió embert oltanak be az Egyesült Államokban

Naponta 1,7 millió embert oltanak be koronavírus ellen az Egyesült Államokban, ez a szám jóval meghaladja az egy hónappal ezelőtti napi egymilliót

- közölte szerdán Washingtonban a Fehér Ház az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adataira hivatkozva.

A növekedés részben annak köszönhető, hogy az embereket elkezdték beoltani a Moderna- és a Pfizer-vakcinák második adagjával. Az első dózisok beadásának üteme az elmúlt hetekben nagyrészt állandó volt, átlagosan napi 900 000 körül mozgott. A CDC adatai szerint keddig több mint 56 millió adag vakcinát adtak be a Covid-19 betegség ellen az Egyesült Államokban.

Joe Biden amerikai elnök többször is hangoztatta: kitűzött célja, hogy első 100 hivatali napja alatt 100 millió amerikait beoltsanak. Szakértők szerint e cél eléréséhez az oltások ütemének még gyorsulnia kell, és akkor teljesíthető az elnök másik ígérete is, miszerint a nyár végéig minden amerikai felnőtt megkapja az oltását.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint kedden az Egyesült Államokban 62 398 új Covid-19-esetet és 1756 halálos áldozatot regisztráltak. Az újonnan fertőzöttek legmagasabb szintje január 28-án volt, 300 282 fővel, a legmagasabb halálozási szám február 12-én, 5443 elhunyttal. A Covid-19 okozta halálozások száma már meghaladta a 488 ezret az országban.

Arizona államban két negatív rekord megdőlt, ugyanis a megerősített koronavírus-esetek száma átlépte a 800 000-et, a Covid-19-hez kapcsolható halálesetek száma pedig meghaladta a 15 ezret a járvány első ottani megjelenése óta eltelt csaknem 13 hónap alatt. Az állam egészségügyi illetékesei szerdán 1315 további fertőzöttről és 82 új halálos áldozatról számoltak be, valamint elmondták, hogy a vírussal fertőzöttek által elfoglalt kórházi ágyak száma drasztikusan csökkent.

A New England Patriots nevű, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő csapat massatchusettsi stadionjában - melyet január 18-a óta oltóközpontként használnak - már 65 878 oltást adtak be. Ez pontosan annyi, mint a stadion befogadóképessége. Az ünnepi alkalomból az egyik helyi kisvárosból érkező 79 éves Brigitte Peters két jegyet kapott a csapat 2021-es hazai nyitómérkőzésére, miután kedden este megkapta a mérföldkőnek számító oltást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.