Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2011. Október 23. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Négy versennyel zárul a vitorlásszezon

Több mint százötven vitorláshajó-verseny volt ez évben a Balatonon, ott a hét végén három versenyt rendeznek, a Velencei-tavon pedig egy héttel később zárul a vitorlásszezon.

Tizenhat nagy versenyt rendezett az idei szezonban a Balatonon a Magyar Vitorlás Szövetség, ám ha számba vesszük a klubok által különböző kategóriákban, különböző korosztályok számára rendezett, hazai és nemzetközi versenyeket, akkor a sportcélú kishajókat érintő események száma a másfél százat is meghaladja.

– A kedvezőtlen pénzügyi környezet ellenére is sikeresnek tartjuk az idei versenyszezont, a gazdálkodási gondok a nagy kluboknál kevésbé, a kisebbeknél viszont jelentősen nehezítették a munkát. Nem érezhetőek a gyengülés jelei a magyar vitorlássportban, sőt úgy látom: az idén tovább nőtt a sportági szövetség „behajtó ereje” – tudtuk meg Szoják Balázstól, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárától.

– Jó volt látni a nagy versenyeken, elsősorban a Kékszalagon részt vevő hatszáz hajót, és meg kell említenem, hogy miközben a Garda-tavat megkerülő versenyen százötven, a szövetség által rendezett Tihanyi-félsziget-kerülőn kétszázhúsz hajó vett részt – mondta el a sportvezető.

Szombaton Füreden rendezik meg a Dockyard Kupát, a siófoki évadzárón a Stefánia-nagydíjért folyik majd a verseny, vasárnap Balatonkenese várja az őszi regattára benevezett hajókat, Agárdon pedig október 30-án a Finn- és Siklóversennyel zárul a Velencei-tavi szezon.

A hét végi ünnepnapokon indulnak utoljára személyszállító hajók a Siófok–Füred–Tihany-útvonalon, és közlekedik még menetrendi járat Fonyód és Badacsony között. A szántód–tihanyi komp reggel hétkor óránként indul a déli partról, Tihanyból pedig délután fél hatkor indul az utolsó járat Szántódra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:36, szombat | Sport

Korrupciós vádak a súlyemelésben - Büntetőjogi eljárást szorgalmaz az orosz és a német szövetség vezetője

Az orosz és a német súlyemelő szövetség elnöke szerint is büntetőjogi eljárást kellene indítani Aján Tamással, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) korábbi elnökével szemben

2020. Június 06. 14:29, szombat | Sport

Serie A - A Brescia szakított Balotellivel

A Bresciánál szerződést bontottak Mario Balotellivel, aki 2019 nyara óta volt az olasz élvonalbeli futballcsapat játékosa.

2020. Június 05. 12:01, péntek | Sport

Az MLSZ összességében elégedett a klubokkal és a szurkolókkal

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.

2020. Június 04. 05:00, csütörtök | Sport

Szélesre tárja kapuit KiskunDragháza június 6-án

Dragra fel, irány KiskunDragháza! Június 6-án újra felbőgnek az autók és motorok hangjai a kiskunlacházi repülőtér beton csíkján.