Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Január 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem ártanak a magzatnak az antidepresszánsok

Nem ártanak a magzatnak az antidepresszánsok

A terhesség ideje alatt szedett antidepresszánsok nem növelik a halvaszülés vagy a csecsemőhalálozás kockázatát - derült ki egy svéd tanulmányból, amely több mint egymillió nő bevonásával készült, és amelyről a Chicago Tribune számol be.

Korábbi tanulmányok a szelektív szerotonin-gátlókat szedését (SSRI) összefüggésbe hozták születési rendellenességekkel, mint például a csecsemő tüdőproblémáival. Azonban a halvaszülés megemelkedett kockázatáról szóló hírek nem voltak világosak.

Jelen tanulmány keretében Dr. Olof Stephansson és csapata 1,6 millió születés adatait vizsgálta meg Norvágia, Izland, Svédország, Dánia és Finnország bevonásával.

Az eredmények azt mutatták, hogy a szelektív szerotonin-gátlókat szedett nőknél alig két százalékkal volt magasabb a halva születés, illetve a csecsemőhalálozás kockázata.

Az antidepresszánsok szedése ennél a halvaszületés valamivel nagyobb kockázatát mutatta. Amikor azonban Stephansson és kollégái egyéb tényezőket is figyelembe vettek, mint a nők általános egészségügyi állapota, kora és dohányzási szokásaik, nem találtak semmilyen összefüggést az antidepresszánsok szedése és a halvaszületés vagy a csecsemőhalálozás kockázata között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.