Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 16. 09:20, kedd | Helyi

Nemzeti örökség világszínvonalon

Nemzeti örökség világszínvonalon

A fenti címet választotta mottójául a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, mely az Idősek Napja alkalmából adott elsöprő erejű műsort a művelődési központban.

Akik részt vettek a teltházas műsoron, bizonyosan egyetértenek abban, hogy lebilincselő, különleges, valóban világszínvonalú előadásban volt részük. Hazánk egyik legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttesének a Kárpát-medence néptánc kincséből bemutatott válogatását rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága jellemezte, mely maradandó élményt és lelki feltöltődést nyújtott a közönségnek. A társulat küldetésének tartja a magyar folklór megismertetéséért, népszerűsítéséért és művészi rangra emelését, az általuk színpadra állított produkciók hazánkban, a határon túli magyarlakta területeken és a világ számos országában hatalmas sikert aratnak. Sokszínű repertoárjukból – mely történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a dramatikus táncszínházi előadásoktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjed – a Kárpátok visszhangja című előadást hozták el Tamásiba. Ebben olyan válogatást állítottak színpadra, mely a magyar nyelvterület legszebb táncait és ezzel együtt gazdag viseleteit mutatja be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A különböző nemzetiségek táncait felvonultató előadásban több mint húsz táncos pár, az együttes szólistái és táncművészei álltak színpadra, fergeteges előadásukban többek közt a jól ismert csárdás, az erdélyi és magyar cigány táncok, valamint a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes tánc is megelevenedett a színpadon. Az együttest saját, az autentikus paraszti zene kutatására és megörökítésére vállalkozó zenekara kísérte a színpadon.
A Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas kiváló művész vezette együttes elhivatott táncosai, zenészei feledhetetlen élményt szereztek a néptáncot szerető tamási közönségnek. Az előadás a művelődési központ sikeres pályázatának eredményeként, a Déryné programnak köszönhetően, ingyenesen volt látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.