Városlista
2021. november 28, vasárnap - Stefánia

Hírek

2021. November 16. 09:20, kedd | Helyi

Nemzeti örökség világszínvonalon

Nemzeti örökség világszínvonalon

A fenti címet választotta mottójául a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, mely az Idősek Napja alkalmából adott elsöprő erejű műsort a művelődési központban.

Akik részt vettek a teltházas műsoron, bizonyosan egyetértenek abban, hogy lebilincselő, különleges, valóban világszínvonalú előadásban volt részük. Hazánk egyik legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttesének a Kárpát-medence néptánc kincséből bemutatott válogatását rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága jellemezte, mely maradandó élményt és lelki feltöltődést nyújtott a közönségnek. A társulat küldetésének tartja a magyar folklór megismertetéséért, népszerűsítéséért és művészi rangra emelését, az általuk színpadra állított produkciók hazánkban, a határon túli magyarlakta területeken és a világ számos országában hatalmas sikert aratnak. Sokszínű repertoárjukból – mely történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a dramatikus táncszínházi előadásoktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjed – a Kárpátok visszhangja című előadást hozták el Tamásiba. Ebben olyan válogatást állítottak színpadra, mely a magyar nyelvterület legszebb táncait és ezzel együtt gazdag viseleteit mutatja be, különös hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. A különböző nemzetiségek táncait felvonultató előadásban több mint húsz táncos pár, az együttes szólistái és táncművészei álltak színpadra, fergeteges előadásukban többek közt a jól ismert csárdás, az erdélyi és magyar cigány táncok, valamint a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes tánc is megelevenedett a színpadon. Az együttest saját, az autentikus paraszti zene kutatására és megörökítésére vállalkozó zenekara kísérte a színpadon.
A Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas kiváló művész vezette együttes elhivatott táncosai, zenészei feledhetetlen élményt szereztek a néptáncot szerető tamási közönségnek. Az előadás a művelődési központ sikeres pályázatának eredményeként, a Déryné programnak köszönhetően, ingyenesen volt látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 10:23, péntek | Helyi

Urnák közé rejtette a drogot a tamási férfi

A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott.

2021. November 26. 09:33, péntek | Helyi

Nagykorúvá válik a Tamási Kalendárium

Megkezdődött a 2022-es Tamási Kalendárium már meglévő anyagának szerkesztése, de gőzerővel folyik a még hiányzók összegyűjtése is.

2021. November 26. 09:32, péntek | Helyi

Ingyenes lakossági napelem pályázatról tartanak tájékoztatót

Ingyenes lakossági napelem pályázatról és fűtési rendszer bemutatásáról tartanak tájékoztatót Tamásiban, valamint a megvalósítási kérdésekről is szó esik.

2021. November 26. 09:31, péntek | Helyi

Sok az ittas járművezető, figyelmeztet a rendőrség

Az elmúlt napokban hét ittas járművezetőt is elfogtak a Tolna megyei rendőrök. Ketten közülük balesetet is okoztak.