Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2011. November 13. 15:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Népszerűek a magyar borok a Távol-Keleten

Népszerűek a magyar borok a Távol-Keleten

A magyar borok külpiaci promóciójának továbbra is egyik kiemelt célpontja marad a távol-keleti térségben Kína és Hongkong – tájékoztatott a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) pénteken.

November elején már negyedik alkalommal rendezték meg a Hong Kong International Wine & Spirit Fairt, mely Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása. Az árumustrán Magyarország a kezdetektől jelen van. Így negyedízben találkozhattak a látogatók a magyar közösségi standdal a vásáron, amelyen 11 termelő és kereskedő mutatta be kínálatát az érdeklődőknek.

A mostani vásár a szervezők szerint a 934 egyéni kiállítóval és a megközelítőleg 40 000 látogatóval 40 százalékos növekedést ért el az előző bemutatóhoz képest. Tavalyhoz képest a szárazföldi Kínából érkező látogatók száma 86 százalékkal haladta meg az előző évit, ami Hongkong kiemelt szerepét is jelzi a térség borkereskedelmében.

A magyar közösségi stand mellett, a „Wines of Hungary” közös arculat alatt jelent meg a magyar csúcsborokat importáló Wiseville International Ltd. Így a nemzeti standon összesen 38 termelő több mint százféle bora volt kóstolható.

A Hongkongba irányuló magyar borexport értéke az elmúlt két évben 220 százalékkal nőtt. A szárazföldi Kínába irányuló kivitel pedig az elmúlt három évben évente 300 százalékot emelkedett – tartalmazza a HITA tájékoztatója. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: tavaly az ázsiai térségbe mintegy 11 600 hektoliter bort exportált Magyarország. Ennek a mennyiségnek mintegy a fele a Kínai Népköztársaságba, illetve Hongkongba került. Magyarország borexportja 2010-ben 813 ezer hektoliter volt.

Címkék: bor, kína

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,

2021. December 06. 15:05, hétfő | Belföld

Gombaszennyezettség miatt hív vissza egy terméket az egyik áruházlánc

Allergiás reakciót kiváltó gomba szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a Les Natures márka jelzésű, 450 grammos kiszerelésű gyűjtött gombákból álló gyorsfagyasztott darabolt gombakeveréket

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.