Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Október 13. 15:14, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

New Yorkban koncertezett Mága Zoltán

New Yorkban koncertezett Mága Zoltán

A New York-i Carnegie Hallban adott teltházas koncertet Mága Zoltán hegedűművész vasárnap a Hegedűvel a világ körül című, 100 állomásos világkörüli turnéja részeként.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész a budapesti Operettszínházból idén áprilisban indította útjára a gálaest-sorozatot, amellyel az elmúlt fél évben körbeutazta a Kárpát-medencét és Erdély legnagyobb színháztermeiben lépett fel. Világkörüli turnéjának 10., jubileumi előadásán június végén a bécsi Konzerthausban adott teltházas hangversenyt - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.
Mága Zoltán - aki már több alkalommal lépett fel az Egyesült Államokban - 30 éves zenészi pályafutásának egyik legjelentősebb állomásának nevezte a vasárnapi koncertet. "Minden művész álma az, hogy a világ egyik legrangosabb színpadának számító Carnegie Hallban adhasson koncertet. Egy zenész művészi teljesítménye és a szakma elismerésének számít, ha önálló produkcióval léphet fel a zene templomában" - idézi a közlemény a hegedűművész szavait.
Mága Zoltán idén még a torontói Isabel Bader Theaterben, a hollywoodi Dolby Theatre-ben, Bécsben és Budapesten lép fel, valamint készül a budapesti újévi koncertre, amelyet a Papp László Sportarénában rendeznek.
A hegedűművész világkörüli turnéján Dél-Koreában, Kínában, Japánban és Angliában is fellép, és a tervek szerint jövő ősszel visszatér a Carnegie Hallba.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;