Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Március 07. 12:04, csütörtök | Helyi

Nőnapi Hab a tortán

Nőnapi Hab a tortán

Hab a tortán címmel jelent meg március elején Simon Gábor cukrászmester és Örményi János első közös munkája, amely a felvert tészták témáját dolgozta fel.

A fenti címmel jelent meg március elején Simon Gábor cukrászmester és Örményi János első közös munkája, amely a felvert tészták témáját dolgozta fel.
- A Tamási ízek sorozatot kedvezően fogadták az olvasók, s többen megjegyezték, hogy a levesek és a vadételek mellett a finom süteményeket is szeretik, s azt is tudni akarják, hogy mitől olyan finomak a Simon Cukrászda készítményei. Így adódott a feladat, hogy felkérjem Simon Gábort a füzet elkészítésére, a szakmai anyag összeállítására, aki a kérést elfogadta – mondta Örményi János. - Nőnapi meglepetésnek is szántuk, ezért elsőként röviden a nőnap, mint ünnep eredetéről írtam. A Horgos-féle Tamási ízekhez hasonlóan ebben is szerepel egy beszélgetés Gáborral, amelyben a gyermekkorától a tanuló éveken át eljutunk a cukrászsága kezdetéig. A felvert tészták általános ismertetetése után következnek a receptek az anyaghányaddal, a technológiai leírással, s a hasznos tanácsokkal. Szerepelnek még benne érdekes írások a sütemények névadóiról, így Dobos C. Józsefről, Rigó Jánosról, az oroszkrém tortáról, amelyről kevesen tudják, hogy nincs semmi köze az oroszokhoz, s a süteményt egy Oroszi nevű magyar cukrász kreálta. Beszerkesztettük a 2012-ben az év tortájának választott Szabolcsi almás máktorta receptjét is. Bemutatjuk a sztíviát, azt a természetes édesítőt, amelynek felhasználásával kiváltható a kristálycukor, s így a cukorbetegek is fogyaszthatják a süteményeket. Természetesen igyekeztünk a kiadványt fotókkal is színesíteni, ezért a borítókat a torták színes képeivel díszítjük. A füzet szerkesztését, a borító tervezését ezúttal is Sógorka Péter, míg a nyomdai munkálatokat a Vályiban a Szent László TISZK Nyomdája végezte.
Március 8-án 17 órakor tartunk egy füzetbemutatót a Könnyü László Városi Könyvtárban, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. A Hab a tortán-t a Simon Cukrászdában, a Formula papírboltban, az Amon Ré könyvesboltban és a városi könyvtárban lehet majd megvásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!