Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Október 26. 06:00, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Nukleáris válaszcsapás végrehajtását gyakorolta el az orosz hadsereg

Nukleáris válaszcsapás végrehajtását gyakorolta el az orosz hadsereg

Gyakorlatot tartottak Oroszország \"hadászati elrettentő erői\" Vlagyimir Putyin elnök irányításával - közölte szerdán a Kreml.

Szergej Sojgu védelmi miniszter Putyinnak, aki a Kreml szituációs terméből figyelte az eseményeket, arról tett jelentést, hogy a "hadászati támadó erők" által egy ellenséges nukleáris támadásra válaszul végrehajtott nagyerejű nukleáris csapás megindításával összefüggő feladatokat gyakorolták el. Valerij Geraszimov vezérkari főnök közölte, hogy a gyakorlaton részt vett az "orosz hadászati rakétaerők" Jarsz típusú mobil szárazföldi hadászati rakétarendszere, az orosz Északi Flotta Tula hadászati rakétahordozó tengeralattjárója, valamint két Tu-95MSZ típusú nagyhatótávolságú hadászati rakétahordozó repülőgép.

A Kreml szerint a gyakorlat során a pleszecki űrközpontból a kamcsatkai Kura tesztpályára indítottak el egy Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétát, a Barents-tengerről, a nukleáris meghajtású Tula hadászati rakétahordozó tengeralattjáróról egy Szinyeva ballisztikus rakétát bocsátottak fel, a Tu-95MSZ nagyhatótávolságú repülőgépek pedig a levegőből indítottak rakétákat. Mindeközben ellenőrizték a katonai irányítószervek képzettségi szintjét, a vezetés, valamint a műveleti állomány készségét az alárendelt csapatok irányításának megszervezésére.

A Kreml közlése szerint minden betervezett feladatot maradéktalanul teljesítettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.