Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 29. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Nyitnak a trafikok

Nyitnak a trafikok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai szinte valamennyi engedélykérőnek kiadták a trafikok nyitásához szükséges működési engedélyeket, így a vámhatóság részéről nincs akadálya a trafikok július elsejei nyitásának. A NAV-hoz 5310 engedélykérelem érkezett, amelyből 5258 engedélyt már ki is adott a hivatal.

A „Trafiktörvénynek” megfelelően a koncessziós szerződéssel rendelkezők a területileg illetékes igazgatóságokhoz adták be kérelmeiket. A NAV Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságai annak ellenére, hogy sok jogosult az utolsó pillanatra hagyta engedélykérelmének benyújtását, a rendelkezésükre álló ügyintézési határidőtől lényegesen rövidebb idő alatt elbírálta a kérelmeket, és – amennyiben a törvényi előírásoknak megfelelt – kiadták a dohánytermék-kiskereskedelmi engedélyeket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz 5310 engedélykérelem érkezett, amelyből 5258 engedélyt már ki is adott a hivatal. A fennmaradó néhány engedélykérelem esetében is arra törekszik a NAV, hogy a lehető leghamarabb kiadja a trafikosok számára a szükséges engedélyt, ha a törvényi előírásoknak megfelelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.