Városlista
2021. október 22, péntek - Előd

Hírek

2011. Augusztus 24. 07:15, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Októberi népszámlálás: előtérbe kerül az internetes válaszadás

Az őszi népszámlálást megelőzően erőteljes kampánnyal készülünk az internetes válaszadás népszerűsítésére – tájékoztatott a köztévében Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese.

Az elektronikus kérdőívek előtérbe kerülése ellenére negyvenezer számlálóbiztos felkészítése zajlik az őszi eseményre.

Az október 1-31. között megrendezett népszámlálás előkészületei az egy évvel ezelőtt meghatározott ütemtervnek megfelelően alakulnak. Az eseményt lebonyolító negyvenezer számlálóbiztos felkészítése jelenleg is zajlik – nyilatkozta Németh Zsolt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese kiemelte, az idei évben erőteljes kampány várható az internetes válaszadás népszerűsítése érdekében. A kérdőívek elektronikus úton való kitöltését biztosító rendszer fejlesztése az utolsó fázisba lépett – tette hozzá Németh.

A további fejlesztések közül az elnökhelyettes az úgynevezett monitoring rendszert emelte ki. Ez az új elem az összeírás technikai végrehajtásában közreműködőknek, a felülvizsgálóknak, a területfelelősöknek, a jegyzőknek és a KSH megyei felelőseinek nyújt segítséget.

Az eredményesség növelésére a hivatal együttműködési megállapodást kötött az országos kisebbségi önkormányzatokkal, a fogyatékkal élők szervezeteivel, a Magyar Könyvtárosok Egyesületével, továbbá több egyházzal is. A lakosság biztonságának emelésére az Országos Rendőr-főkapitánysággal is tárgyalunk – mondta Németh.

Az októberi népszámlálás összköltségvetése több mint 19 milliárd forint, mely magába foglalja az előkészületek kiadásait is. Az összegyűjtött adatokat tíz évig biztosítják a felhasználók számára. Az elnökhelyettes hozzátette a kormány augusztus 31-én dönt az eszközökre és a beérkező adatok feldolgozására szánt összegről.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 06:00, péntek | Belföld

Lesz elegendő magyar hal karácsonykor

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik

2021. Október 21. 18:03, csütörtök | Belföld

Elítélték az élettársát és kétéves gyermekét meggyilkoló férfit

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2018 őszén megölte élettársát és annak kétéves gyermekét

2021. Október 21. 15:01, csütörtök | Belföld

Európai TOP szökevényeket fogtak el a magyar fejvadászok

A szlovén rendőrség által keresett különösen veszélyes külföldieket fogtak el a magyar rendőrök Győrben.

2021. Október 21. 13:08, csütörtök | Belföld

Tűzgömb húzott el Magyarország felett

Tűzgömb húzott el Magyarország felett szerdán kora este - közölte a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebook-oldalán.