Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Március 22. 07:17, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Olajlopás, gyilkosság – ítélet a Koszi-klán ügyében

Olajlopás, gyilkosság – ítélet a Koszi-klán ügyében

A diósdi maffiaperben csütörtökön hirdet jogerős ítéletet a Győri Ítélőtábla; az MTI által megkérdezett bírósági források három-négy órán keresztül tartó határozathirdetést valószínűsítettek.

A Pest Megyei Bíróság 2010. június 1-jén első fokon egy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a különösen nagy értékre, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult perben. Ketten 20 év fegyházbüntetést kaptak, több vádlottra 1 év és 18 év közötti szabadságvesztést róttak ki.

Az elsőfokú döntés a vádlottak számlájára írt a 2000-es évek elején elkövetett, a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító olajlopásokat. Megállapította azt is, hogy a bűnszervezet több tagja miként jutott el a védelmi pénzek szedésétől a nagy tételű olajlopásig, a diósdi kettős gyilkosságig, valamint a pénzszállító autók és bankfiókok elleni támadásokig.

Első fokon egy életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bíróság (az egyebek mellett gyilkosságért elítélt vádlott először 35 év után helyezhető feltételesen szabadlábra), valamint három vádlottat sújtottak 20 évi fegyházbüntetéssel. A bűnszervezet irányításával vádolt testvérpárt, Szabó Istvánt és Miklóst – „Koszi Pistát” és „Koszi Mikit” – egyaránt 18 és fél évnyi fegyházra ítélték.

Az első fokon 41 vádlottas ügy a fellebbviteli szakban 33 szereplősre „apadt”, de még így sem lehetett a hat tárgyalási napot az ítélőtábla nagytermében tartani. (A vádlottak mellett oda csak az őrök fértek volna be, a védőknek nem jutott volna hely.) Ezért februárban a Győri Törvényszék mintegy 120 ember befogadására alkalmas nagyterme volt a helyszíne a hat tárgyalási napnak.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.