Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 18. 07:50, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Oltási nap Tolnában: kilenc településen várják a polgárokat

Oltási nap Tolnában: kilenc településen várják a polgárokat

Újabb oltási napot szervez a Tolna Megyei Kormányhivatal erre a hétvégére, a települési önkormányzatok és a Magyar Honvédség segítségével – mondta Horváth Kálmán kormánymegbízott.

– A járvány harmadik hulláma lecsengett és megtörtént ötmillió ember első beoltása Magyarországon. A vírushelyzet enyhülésével párhuzamosan azt tapasztaljuk, az oltási kedv is csökkenni kezdett. Mi itt Tolna megyében szeretnénk, ha nem is a korábbi iram szerint, de folytatódna az oltás – fogalmazott Horváth Kálmán kormánymegbízott annak apropóján, hogy újabb megyei oltási napot jelentettek be június 19-én, szombatra. Horváth Kálmán elmondta, a megyei oltónapon ezúttal kilenc településen várják a jelentkezőket. A korábbi, június 5-i oltónap tapasztalatai alapján mindenképpen van létjogosultsága a folytatásnak, amelyet ezúttal nem korlátoznának le egyetlen járásra. Hozzátette: előzetes felmérés készült az érdeklődők számáról, amely jelentős igényt mutat. A részletekről megtudtuk, három helyszínen lesznek jelen a Magyar Honvédség oltóbuszai 8 és 18 óra között: Dunaföldváron az Egészségháznál, Tolnán a Járási Hivatalnál és Zombán a Polgármesteri Hivatalnál. Három kórházi oltóponton vehetik fel a védőoltást az érdeklődők 9 órától a tervek szerint 14 óráig, Szekszárdon a Balassa János Kórházban, a Bonyhádon a helyi kórházban és rendelőintézetben, valamint Dombóváron a Szent Lukács Kórházban. Három ideiglenes oltópontot is létesítenek erre a napra, Alsónyéken és Gyönkön a Művelődési Házakban, emellett Pakson a Gyógyászati Központban, ahol 9 és 14 óra között végeznek oltást a helyi háziorvosok. Újdonságként minden helyszínen, így a honvédségi oltóbuszon is elérhető lesz kétféle oltóanyag, Janssen és Pfeizer vakcina és a korábbiakhoz hasonlóan most is bőségesen rendelkeznek majd oltóanyaggal – hangsúlyozta Horváth Kálmán. Az oltáshoz előzetes regisztráció szükséges, melyben az oltások helyszínén készséggel segítenek az önkormányzat, illetve a kormányhivatal munkatársai – emelte ki. Horváth Kálmántól megtudtuk, a kormányhivatal elkezdte felmérni, hogy milyen igény lenne a 12-15 év közöttiek körében végzett oltásnak. Ennek eredményét ismerve adnak később további információt az oltások lehetséges megkezdéséről.

Címkék: oltás, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.