Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2021. Április 20. 08:59, kedd | Helyi
Forrás: TEOL

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen.

Tolna megyében hétfőn és kedden a Honvédelmi Minisztérium öt oltóbusza vesz részt a védőoltások beadásában – mondta a megyei kormánybiztos a Szedres községből tudósító M1 aktuális csatornának. Horváth Kálmán hozzátette: az oltást elsősorban azok kaphatják meg, akik regisztráltak. A cél a 60 éven felüliek beoltása, de a 18-59 éves korosztály tagjai is kaphatnak vakcinát. Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen. Ez utóbbi helyszínen jártunk, ahol a busz a vasútállomásnál várta az oltásra jelentkezőket. A vakcinát a szemközti épületben, az idősek otthonában kialakított helyiségben kapták meg az érkezők. Dr. Horváth Kálmán megyei kormánymegbízott több helyszínre is elment hétfőn és kedden megtekinteni ezt a speciális feladatellátást. Részletes tájékoztatást dr. Meglécz Katalin adott, aki haderővédelmi és gyógyító főnöki beosztásban dolgozik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjánál. Munkájukat Nógrád és Komárom megye után folytatják most Tolnában. Szerdától Szabolcs megyébe mennek, aztán Borsodba, majd Békésbe. Mindenütt előre egyeztetett időpontokra várják a pácienseket. A helyszíneket az országos oltási munkacsoport választja ki, a megyei oltási munkacsoportok javaslata alapján. Így áll össze az oltóbusz menetrendje. Keményen végigdolgozzák a napokat. Hétfőn például hajnali négykor indultak a Honvédkórházból Pincehelyre, és este hétig tartották nyitva az oltópontot. Medinán éjszakáztak a laktanyában, kipihenve magukat a keddi folytatáshoz. Pfizer-vakcinát használnak. És visszatérnek. Akiket most ők oltanak, azoknak 35 nap elteltével a második adagot is az oltóbusz szállítja. „Jól állunk, a Tolna megyei településeken az országos átlag közelében van, vagy egy kicsivel magasabb az oltottak aránya” – fogalmazott dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 16:17, péntek | Helyi

A vasúti átjárós balesetek legfőbb oka a figyelmetlenség

Tragédiával végződő baleset legutóbb 2017 februárjában történt Tolna megyében.

2021. Május 14. 16:16, péntek | Helyi

Égető problémát orvosolnak a munkásszálló építésével Tamásiban

Munkásszálló épül Tamásiban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával égető munkaerőpiaci problémát orvosolnak a városban.

2021. Május 10. 16:48, hétfő | Helyi

Kormányablak busz érkezik Nagykónyiba

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy „kormányablakbusz” egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban elérhető olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak.

2021. Május 10. 16:45, hétfő | Helyi

Még mindig gyakoriak a viráglopások

A köztéri viráglopások nem csak Tamásiban fordulnak elő, ez országos jelenség. Az elmondható, hogy itt a különleges, újfajta virágok mindig „kelendőek”.