Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Április 06. 19:12, szombat | Helyi
Forrás: MTI, fotó:koos.hu

Omló löszfalak a megye több településén

Omló löszfalak a megye több településén

Tolna megye több településén lakóházakat veszélyeztetnek a jelentős mennyiségű csapadék miatt meglazult löszfalak, az elmúlt napokban tucatnyi helyszínen történt omlás.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint március 29. óta a megyében tizenhárom bejelentés érkezett partfalomlásról, pince- vagy útbeszakadásról. Elsősorban Tamási térségében, Szakályban, Regölyben, Értényben és Szakadáton omlottak le belterületen húzódó löszfalak, de Szekszárd határában, a Saul-völgyben is történt omlás.
Laszk Gábor, Szakadát független polgármestere arról számolt be, hogy öt ingatlan területére zúdult föld, és egy házat károsított az omlás. A községben, ahol körülbelül tizenöt épületet veszélyeztet löszfal, a Templom utcát lezárták a forgalom elől. A faluvezető azt is elmondta, hogy a hegyháti településen mintegy 300 millió forintból lehetne stabilizálni az omlásveszélyes löszfalat, de erre az önkormányzatnak nincs forrása.
Szakályban életveszélyessé nyilvánítottak egy Jókai utcai lakóházat, amelynek a tetejére egy hete omlott az utca felett húzódó löszfal egy darabja, az ott élőknek el kellett hagyniuk az otthonukat - mondta Törő Péter független polgármester, hozzátéve, hogy az épület helyreállítását azért nem lehet megkezdeni, mert további omlásra számítanak.
Ozorán a Dózsa utca alatt húzódó löszfal egy darabja fordult ki; a jelentősebb mennyiségű csapadék további veszélyeket jelenthet az 1800 fős községben, ahol a lakóházak több mint fele épült löszfalak alá - mondta Schranz Istvánné, a település független polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.