Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Május 19. 10:58, kedd | Helyi
Forrás: TEOL.HU

Online oktat táncot a Pántlika együttes

Online oktat táncot a Pántlika együttes

A jelenlegi koronavírusos járványhelyzet miatt a Tamási Művelődési Központ online folytatja munkáját az intézmény hivatalos Facebook-oldalán.

Az elmúlt napokban különböző témákban kaphattak játékot, vetélkedőt, felhívást az oldalra látogatók.

A Művelődési Központban működő tamási Pántlika néptáncegyüttes is bekapcsolódott a mindennapokba, miután a néptánc került előtérbe. Az első napon dél­előtt dunántúli alaplépéseket tanulhattak a táncolni vágyók, késő délután pedig a Sárközbe kalauzolták őket. Azért választották ezt az utóbb említett tájegységet, mert első koreográfiájuk is sárközi táncokból épült fel, illetve több alkalommal is részt vettek a Sárközi Lakodalomban.

– Szívesen tettünk eleget a Tamási Művelődési Központ felkérésének, hiszen mi is az intézmény munkatársai vagyunk, minden héten legalább három alkalommal találkoztunk a próbák keretében – tette hozzá Kissné Kecskemét Eszter művészeti vezető.

A művelődési központtal közös tematika szerint állítják össze az anyagot, felhasználják az interneten található ismeretterjesztő anyagokat is.

A legfontosabb szempont, hogy olyan tájegységeket mutassanak be műsorukban, ahonnan az együttes hozott táncokat a közönség elé. Bíznak abban, hogy egyre többen kedvet kapnak a tánchoz, talán még új tagokkal is bővülhet a tánccsoport, a legkisebbektől akár a legidősebb, felnőtt korosztályig.

A 2003 óta aktívan működő együttes több tájegység táncaival megismerkedett és folyamatosan bővítik tudásukat, ismereteiket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 10:37, csütörtök | Helyi

Film eleveníti fel a Simontornyai Vár napját

Emlékezetes nap lett volna 2020. május 23-a a videó szerint, de sajnos a járványhelyzet miatt a népszerű simontornyai rendezvény elmaradt.

2020. Június 04. 10:36, csütörtök | Helyi

197-en akadtak lencsevégre

Tolna megye útjain az egyenruhások ezúttal elsősorban a gyorshajtókat figyelték.

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi

Kiadták a figyelmeztetést: jég, brutálisan erős szél, felhőszakadás fenyegeti Tolna megyét is

Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében.

2020. Június 03. 08:49, szerda | Helyi

Megemlékezésre hívják a tamásiakat

A centenárium alkalmából 16 óra 32 perckor az ünnepség kezdetén megszólalnak a város templomainak harangjai.