Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 18. 08:29, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltá

Orbán: a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet

Orbán: a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet

A vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet, aki beoltatja magát védett, aki nem, potenciális beteg - jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, "mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk". Hozzátette: az élet újraindításában is az elsők között vagyunk.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nagyon aggasztja azonban, hogy van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát.

Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus, "van potenciálisan hárommillió beteg emberünk" - hangsúlyozta Orbán Viktor, és arra kért mindenkit, "ne üljön föl a szép nyári hangulatnak", aki nem oltotta be magát, az regisztráljon és oltassa be magát.

Az adóemelés méreg

Az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat. A mostani gazdasági növekedés, az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, amely Magyarországot versenyképessé teszi; a rendszer megváltoztatása, az adóemelés életszínvonal-csökkenést eredményezne - fejtette ki.

A kormányfő leszögezte, most nem a tartalékolás, hanem a helyreállítás időszaka jön.

A következő évet az ország és a családok "visszaerősítésére" kell használni - jelentette ki. Most nem tartalékolni kell, hanem oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő heti részét, most kell bevezetni a fiatalok adómentességét, és - ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot - visszaadni a befizetett adót - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára