Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. November 10. 09:09, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Orbán Viktor: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést

Orbán Viktor: 2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést

2024-ben visszaépítjük a gazdasági növekedést, mert az 2023-ban \"összezsugorodott nullára, vagy talán még az alá is esett\" - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor kiemelte: a gazdasági növekedés jó hír, mert ez a munkahelyek megvédésével, sőt, a munkahelyek gyarapodásával jár, béremelést, életszínvonal-emelkedést hoz. Ezért 2024-ben "a növekedésen keresztül komoly segítséget kell adnunk a családoknak" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: három dolgot vállaltak az idei évre a gazdaságban. Azt, hogy a nyugdíjak értéke egyetlen forintot sem veszíthet, megvédik a munkahelyeket, és egyszámjegyűvé vágják vissza az inflációt az év végére - sorolta.

Hozzátette: "három dolgot vállaltunk a gazdaságban, mind a hármat teljesítettük".

Brüsszelben változásra van szükség

A kormányfő az uniós migránspolitikájáról szólva azt mondta, Magyarország egy dolgot kér, hogy ne erőszakoljanak rá olyan politikát, amely a nyugati tagállamokat tönkre tette, "nem akarunk mini Gázákat Budapest kerületeiben, meg terrortámadásokat, meg bandaháborúkat".

Magyarország toleranciaajánlatát azonban nem fogadják el, Európában egységes migránspolitikát akarnak, amelynek olyannak kell lennie, mint Európa nyugati felében - mondta Orbán Viktor, aki közölte, a következő hónapoknak ez lesz a nagy küzdelme, és a jövő évi európai parlamenti választásoknak is ez lesz az egyik tétje.

A miniszterelnök azt mondta, ha a magyar kormány a nemzeti konzultáción megkapja a megerősítést, akkor a magyar kormány ki fog tudni tartani.

A nemzeti konzultáció célja az egység

Orbán Viktor azt mondta: a hatalom és az állam közösségi életének lényege a közös cselekvés képessége, hogy a legfontosabb kérdésekben egységes vélemények jöjjenek létre, és a kialakult vélemények tükrében, azoknak megfelelő módon, közös cselekvés történjen.

A népszavazás, a parlamenti választás, a nemzeti konzultáció mind a közös cselekvés képességét adja, illetve erősíti meg Magyarországnak - tette hozzá a kormányfő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.