Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2012. Február 03. 14:12, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán Viktor szerint nem lehetetlen a Malév újraindulása

Orbán Viktor szerint nem lehetetlen a Malév újraindulása

Orbán Viktor ma reggel a közrádióban azt mondta, nem lehetetlen a Malév újraindulása.

Mint mondta, ha van olyan befektető, aki a saját pénzét is kockáztatva megpróbál nyereségesen, de legalábbis nem veszteségesen működtetni egy nemzeti légitársaságot, akkor létrehoznak egy ilyen új céget.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy kellene is nemzeti légitársaság, hiszen a XXI. század nemzetgazdaságához hozzátartozna egy jól működő, veszteséget nem terhelő nemzeti légitársaság, amelyben 'nyilván az államnak is lehet tulajdona, de magánbefektetőknek is kellene benne lennie'. Azonban az európai gazdasági válság miatt nem tolonganak a befektetők az európai repülési piacon.

A kormányfő a Malév-leállással kapcsolatban - amit fájdalmasnak nevezett - azt mondta: a 'ménkű' akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnek. A 2000-res évek közepétől, amikor a Malév működése megkívánta, a kormány közvetlenül tőkét, hitelt juttatott a társaságnak, ezért a cég, bár veszteséges volt, de 'eldöcögött'.Az Európai Unió azonban ezt megvizsgálta, és úgy döntött, hogy e támogatás versenyellenes, Magyarországot pedig eltiltotta ettől, sőt a Malévnek vissza is kell adnia a magyar államnak mintegy százmilliárd forintot, ám a légitársaság egy fillért sem tud visszafizetni - fejtette ki Orbán Viktor, majd úgy összegezte: 'a kormányt eltiltották a Malév fenntartásától és továbbműködtetésétől'. Befektető pedig mindeközben nem érkezett.Egy dolgot lehetett tenni: a kabinet állami vagyonfelügyelőt nevezett ki azért, hogy az előbb-utóbb bekövetkező leállás rendezett formában történjen.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév, orbán viktor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 07:00, hétfő | Belföld

Kásler Miklós: a járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek!

A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, fegyelmezettnek kell maradni - erről írt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében vasárnap.

2021. Március 08. 05:00, hétfő | Belföld

Kissé melegszik az idő a héten

Bár még szerdán is előfordulhat néhol kisebb hózápor, a héten fokozatosan melegszik az idő; a hétvégén 15 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

2021. Március 07. 18:16, vasárnap | Belföld

Az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak

A járvány óriási hullámban tört Európára, így Magyarországra is, ezért kell zárni, de az üzletek online továbbra is nyitva tarthatnak, az interneten mindent meg lehet vásárolni

2021. Március 07. 17:08, vasárnap | Belföld

M1: jól haladnak az oltással

Országszerte jól haladnak az oltások beadásával - ez derült ki az M1 csatorna vasárnap délelőtti helyszíni tudósításaiból.