Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2016. Október 01. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Országos Könyvtári Napok - Országszerte több mint 5600 program

Országos Könyvtári Napok - Országszerte több mint 5600 program

Országszerte mintegy 1300 település 1500 intézménye több mint 5600 programmal várja az könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok október 3. és 9. között, közölte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az MTI-vel.

A közlemény szerint az országos programok között immáron 10. alkalommal indul el a Legyél te is Kölyökolvasó! irodalmi játék, a középiskolások részvételére pedig a Nagy Könyves Beavatás elnevezésű, jövő év márciusában záródó olvasásnépszerűsítő akció számít. Utóbbira 3-5 fős csapatok jelentkezését várják, akik hét fordulóban izgalmas kreatív feladatokon keresztül dolgozhatnak fel egy-egy könyvet. A játékra a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon lehet regisztrálni.

Október 7-én, a Könyvtári legek napján többek között arra biztatják a könyvtárba járókat, hogy a rendezvény központi oldalára (osszefogas.kjmk.hu) töltsék fel azokat a szavakat, amelyek szerintük a leginkább jellemzik a könyvtárakat. Ugyanitt a könyvtáraknak is lehetősége nyílik megosztani, hogy például mikor született a legfiatalabb és a legöregebb látogatójuk, vagy hogy melyek a leggyakrabban kölcsönzött könyveik.

Szintén pénteken a résztvevő könyvtárak egységes időpontban rendezik meg a könyvtáros beavatás elnevezésű programot, amelynek részeként a könyvtáros szakma rejtelmeibe, és a könyvtárak működésébe pillanthatnak be az érdeklődők. Ugyancsak október 7-én délutánra hirdetik meg az Öleljük át a könyvtárakat! közösségi akciót, míg szombaton a szabadtéri programoké lesz a főszerep.

Vasárnap, október 9-én rendezik meg országszerte az idei Könyves Vasárnapot, ekkor a résztvevő könyvtárak a rendkívüli könyvtárnyitás mellett délelőtt főleg a családoknak szóló programokkal, mesékkel, zenés alkalmakkal és játékokkal készülnek, míg a délutáni és esti órákban a legtöbb helyen a felnőtteket várják zenei ás táncos programokkal - olvasható a közleményben, amely kitér arra is: október 5-ig a Facebookon lehet szavazni az ország "legsármosabb" könyvtárosára is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 17:07, hétfő | Belföld

Áremelésre készülnek az építőanyaggyártók

Az építőanyaggyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak,

2021. December 06. 15:05, hétfő | Belföld

Gombaszennyezettség miatt hív vissza egy terméket az egyik áruházlánc

Allergiás reakciót kiváltó gomba szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a Les Natures márka jelzésű, 450 grammos kiszerelésű gyűjtött gombákból álló gyorsfagyasztott darabolt gombakeveréket

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.