Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orvosokat és vendéglátósokat is csábít a külföld

Orvosokat és vendéglátósokat is csábít a külföld

Több mint ötezer orvos készül külföldre a következő 1-2 évben a Magyar Orvosi Kamra legfrissebb felmérése szerint. Az időszakos fizetésemelés nem elég a szakemberek itthon tartására, szükség lenne egy átfogó egészségügyi életpályamodellre - ezt mondta a Gazdasági Rádiónak Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Közben a vendéglátósok szintén külföldön keresnek munkát. A Világgazdaság azt írja, hogy augusztusban még 33 ezren dolgoztak szálláshelyeken bruttó 140 ezer forintos átlagkeresettel, a téli hónapokban viszont várhatóan bőven 30 ezer alá esik az érintettek száma. Angliában 200 ezer forintot is meg lehet takarítani havonta, a leggyakrabban keresett osztrák szállodákban pedig akár másfél millió forintot is lehet keresni egy szezon alatt.

A legbátrabbak 7-8 hónapra is elszerződnek folyam- vagy óceánjárókra, ahol a személyzet minden tagja legalább 1200 dollárt kereshet havonta.A legtöbben persze a szomszédos Ausztriában vállalnak munkát. Számos olyan közvetítő iroda működik, amelyik vorarlbergi, tiroli vagy salzburgi családi szállodákba kínál állásokat. Az ígéretek szerint egy szezon alatt akár 1,5 millió forintot is lehet keresni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: