Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 17. 13:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Otthon Centrum: a panellakások eladási ideje nőtt leginkább

Otthon Centrum: a panellakások eladási ideje nőtt leginkább

Az értékesítési idő növekedése az ingatlanpiacon a paneleknél érezhető a leginkább, de erős a családi házaknál is, miközben alig érezhető a téglalakásoknál - közölte országos felmérése alapján az Otthon Centrum.

A féléves adatok alapján a panellakások átlagosan 79 nap alatt kelnek el, ami három héttel haladja meg az egy évvel ezelőtti adatokat. A családi házak idei, 150 napos értékesítési ideje két héttel hosszabb a tavalyinál. A legjobban a téglalakások tartják magukat, értékesítési idejük két nappal 93 napra emelkedett.

A paneleknél az eladáshoz szükséges idő Budán 72 nap, a régió központokban 73, az agglomerációban és a kisebb településeken 90 nap volt.

A használt házak értékesítése az első fél évben Budán 114, külső Pesten és Pest vármegyében 140 napot igényelt, a vidéki városokra az országos átlag volt a jellemző, míg a kisebb településeken a 160 napot is meghaladta.

A téglalakások a vármegyei jogú városokban adták el a leggyorsabban, 84 nap alatt. Budán, illetve a belvárosban azonban már 90 nap, a hat régióközpontban és a külső pesti kerületekben pedig 94 nap volt az átlagos értékesítési idő. A fővárosi agglomerációban 100, a kisebb városokban pedig már 110 nap kellett az ingatlan eladásához.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum csaknem 190 irodával és teljes országos lefedettséggel rendelkező ingatlanközvetítő hálózat. Az OC a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai egyebek mellett az ingatlanfejlesztés, ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén tevékenykednek. Tavaly az OC többségi tulajdont szerzett az ingatlan - és hitelközvetítéssel foglalkozó Open House, valamint a lengyel Freedom Cégcsoportban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.