Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 15. 11:45, csütörtök | Helyi

Ötven házba törtek be a tolnai portyázók

Ötven házba törtek be a tolnai portyázók

A szekszárdi rendőrök akkor kezdtek el nyomozni, amikor a banda tagjai 2019 tavaszán, nyarán betörtek Tolna megyei települések (Bátaszék, Szekszárd, Tamási) házaiba – írja a police.hu.

Az éjszakára nyitva hagyott ablakok szúnyoghálóját letépték, leégették, az ablakot benyomták, egyikük bemászott, beengedte a bejárati ajtón társait. A házakból különböző értékeket loptak el. A rendőrök látókörébe került egy négyfős társaság. Egy 53 éves és egy 28 éves pécsi, egy 42 éves szőkédi és egy 52 éves iharosi férfi. Őket az egyik, a megyében elkövetett betörés után elkapták, három embert őrizetbe vettek, letartóztattak. Közben kiderült, Tolna megyén kívül az ország számos pontján (Baranya, Somogy, Zala, Bács- Kiskun, Veszprém megyében) hasonló módon törtek be házakba. Összesen mintegy 10 millió forint értékben loptak el pénzt, aranyékszereket. Az elkövetők legalább 50 családi házba törtek be 2019 februárja és júniusa között. A betörőket családtagjaik is segítették, akik az ellopott ékszerek zálogosításában vettek részt. A nyomozók az értékek egy részét visszaszerezték, és a házkutatásokon a szőkédi férfi otthonában egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak. A rendőrök 50 rendbeli lopás, 11 rendbeli bűnpártolás miatt összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként. A szekszárdi kapitányság – az országos koordináció irányítójaként – befejezte a nyomozását, több tízezer oldal ügyiratot küldtek át a napokban az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!