Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2020. Október 15. 11:45, csütörtök | Helyi

Ötven házba törtek be a tolnai portyázók

Ötven házba törtek be a tolnai portyázók

A szekszárdi rendőrök akkor kezdtek el nyomozni, amikor a banda tagjai 2019 tavaszán, nyarán betörtek Tolna megyei települések (Bátaszék, Szekszárd, Tamási) házaiba – írja a police.hu.

Az éjszakára nyitva hagyott ablakok szúnyoghálóját letépték, leégették, az ablakot benyomták, egyikük bemászott, beengedte a bejárati ajtón társait. A házakból különböző értékeket loptak el. A rendőrök látókörébe került egy négyfős társaság. Egy 53 éves és egy 28 éves pécsi, egy 42 éves szőkédi és egy 52 éves iharosi férfi. Őket az egyik, a megyében elkövetett betörés után elkapták, három embert őrizetbe vettek, letartóztattak. Közben kiderült, Tolna megyén kívül az ország számos pontján (Baranya, Somogy, Zala, Bács- Kiskun, Veszprém megyében) hasonló módon törtek be házakba. Összesen mintegy 10 millió forint értékben loptak el pénzt, aranyékszereket. Az elkövetők legalább 50 családi házba törtek be 2019 februárja és júniusa között. A betörőket családtagjaik is segítették, akik az ellopott ékszerek zálogosításában vettek részt. A nyomozók az értékek egy részét visszaszerezték, és a házkutatásokon a szőkédi férfi otthonában egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak. A rendőrök 50 rendbeli lopás, 11 rendbeli bűnpártolás miatt összesen hét embert hallgattak ki gyanúsítottként. A szekszárdi kapitányság – az országos koordináció irányítójaként – befejezte a nyomozását, több tízezer oldal ügyiratot küldtek át a napokban az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 15:50, szerda | Helyi

Változik a buszok menetrendje az ünnepek miatt

Az október 23-i és a november 1-jei ünnepnapokon, valamint az őszi szünet ideje alatt változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje.

2020. Október 21. 15:48, szerda | Helyi

Eltűnt Baka Márta Erzsébet

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik a 15 éves lány megtalálásához.

2020. Október 19. 14:28, hétfő | Helyi

Magas termésátlaggal takarítják be a kukoricát Tolnában

A júliusi és augusztusi esőknek köszönhetően magas termésátlaggal, hektáronként 8,9 tonna kukoricát takarítottak be az aratás feléhez közeledve Tolna megyében.

2020. Október 19. 14:27, hétfő | Helyi

Épségben előkerült az asszony

A bejelentést követően a Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai és a környék településeinek polgárőrei – köztük a gyönki polgárőr egyesülettől öt fő – az eltűnt asszony keresésére indultak.