Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 20. 08:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

Pénzügyi és környezeti tudatosságot tanul a héten 350 ezer diák

A héten 1600 iskolában zajlanak a Fenntarthatósági Témahét programjai és rendhagyó tanórái. Kiemelt téma a zöld gazdálkodás alapjainak elsajátítása.

A Fenntarthatósági Témahéthez idén közel 1600 iskola és 355 ezer diák csatlakozott. A témahét fókuszában az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek állnak. A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A tananyagban idén a környezettudatossággal és a pénzügyileg tudatos szemlélet kapcsolódik össze. A három korosztály számára készült tematikus tananyagok mellett a Pénziránytű Alapítvány fenntartható gazdálkodásról szóló óratervei és mintaprojektek is a tanárok rendelkezésére állnak. A rendhagyó tanórákon a diákok megismerhetik, hogyan tudnak úgy vigyázni a családi pénztárcára, hogy közben a környezetet is kímélik. Ennek tudatosítására egy szórakoztatva oktató applikációt, a Zöldiránytűt is felhasználhatják a pedagógusok. A mobilalkalmazás a középiskolás korosztály számára ad iránymutatást, hogy mindennapi döntéseik során hogyan tudnak takarékoskodni, tudatosan gazdálkodni, egyben csökkenteni ökológiai lábnyomukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni