Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2020. Október 26. 14:24, hétfő | Helyi

700 kilós bika taposta halálra az asszonyt

700 kilós bika taposta halálra az asszonyt

Egy tolnanémedi tehenészetben vadult meg egy bika tavaly, most kezdődik a másodfokú per.

Tavaly ősszel egy tolnanémedi tehenészetben vadult meg egy 700 kilós bika és nekirontott a fejőnőként dolgozó Ilonának. A Bors beszámolója szerint az állat a fejével dobálni kezdte a nőt, földobta, végül pedig többször is a betonnak, a vasrácsnak és az elválasztó vasrudaknak ütötte. Bár Ilona unokatestvére egy terelőbottal próbálta megfékezni a bikát, de hiába: az asszony életét már nem tudták megmenteni, még úgy sem, hogy a mentők azonnal a helyszínre érkeztek, az asszonyt ugyanis valósággal szétzúzta a felbőszült állat. Ilona lánya most a Borsnak arról beszélt, hogy csak reméli, az anyja nem szenvedett sokat. Az ügyben jelenleg három per van folyamatban, egy büntető-, egy munkaügyi és egy kártérítési. A bika tulajdonosa első fokon 1 év 8 hónap felfüggesztett fogházat kapott, de fellebbezett, így a héten kezdődik a másodfokú tárgyalás.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 30. 11:09, hétfő | Helyi

Megkezdődött a madáretetési szezon

Tolna megyében a cinegék, közülük a barát-, a kék-, a széncinegék állandó telelőink, de etetőre jár még a fenyvescinege, a tengelicek, a zöldike, vagy a meggyvágó is.

2020. November 27. 09:11, péntek | Helyi

Összefogott apa és fia, együtt félemlítették meg az asszonyt

Egy szóváltást követően a 44 éves tamási férfi 17 éves fiuk segítségével megkötözte feleségét azért, hogy az asszonyban félelmet keltsen.

2020. November 27. 09:06, péntek | Helyi

Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt vihettek magukkal a szerencsés nyertesek

Öt darab szén-monoxid mérőt és 5 füstérzékelőt osztottak ki a Rádió Antritt, a Tamási Rádió és a Paks FM rádiók segítségével.

2020. November 27. 09:04, péntek | Helyi

Óvatos vezetésre kérnek a rendőrség munkatársai

A köd jelentősen akadályozza, szélsőséges esetben akár el is lehetetleníti a közúti közlekedést, s nem csak a láthatóságot korlátozza, hanem egyéb veszélyeket is rejt.