Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Február 27. 08:28, csütörtök | Helyi

Az Antal Gábor trió lép fel Tamásiban

Az Antal Gábor trió lép fel Tamásiban

A tavalyi évben már rendeztek egy adománygyűjtő gálaestet, ahol felléptek a támogatott művészek, majd ebből hagyományt teremtve, ezt minden év februárjában megismételik.

Huszonhárom éve működik már a Könnyü László Alapítvány - Könnyü László özvegye, Gelencsér Erzsébet is elhivatott támogatója volt a magyar művelődés ügyének: jelentős hungaricum-gyűjteményt adományozott az Országos Széchenyi Könyvtárnak, könyvritkaságokat, pénzbeli támogatást a tamási könyvtárnak, és 1997-ben létrehozta a Könnyü László Alapítványt. Ennek célja, hogy tehetséges és rászoruló, a magyar felsőfokú művészeti vagy könyvtárosképző intézményben tanuló - Tamásiban vagy a volt tamási járás területén lakó - fiatalok egyetemi és főiskolai tanulmányihoz anyagi és erkölcsi támogatásként ösztöndíjat biztosítson. Az alapító szándéka a művészeti tanulmányokat folytató fiataloknak ad prioritást. A tavalyi évben már rendeztek egy adománygyűjtő gálaestet, ahol felléptek a támogatott művészek – majd ebből hagyományt teremtve – ezt minden év februárjában megismételik. Február 28-án, pénteken az Antal Gábor Trió koncertjén vehetnek részt azok, akik szeretik a jazz-t. A trió 2016-ban alakult Budapesten. Első lemezük – melyen nyolc saját kompozíció hallható – a következő év elején jelent meg. Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata. A február 28-án, este 18 órakor kezdődő koncert helyszíne a tamási művelődési központ lesz, Antal Gábor zongorán, Szentgallay György basszusgitáron, míg Molnár Mátyás dobon közreműködik. Jegyek elővételben a művelődési központban vásárolhatók meg, vagy az előadás előtt a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 13:44, hétfő | Helyi

Tamásiban is fertőtlenítik a forgalmasabb helyeket

A következő napokban a buszmegállókban, játszótereken és a központi buszváróban zajlanak majd a munkálatok.

2020. Április 06. 08:23, hétfő | Helyi

Modernizálta tamási szupermarketét a SPAR

A tamásiak és a környékbeliek bevásárlását teszi kényelmesebbé és gyorsabbá március 26-tól a Garay utca 1-3. szám alatti modernizált SPAR szupermarket.

2020. Április 06. 08:21, hétfő | Helyi

744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma

A Tolna megyei fertőzöttek száma a tegnapi 10-ről mára 12-re emelkedett.

2020. Április 05. 15:39, vasárnap | Helyi

Több tűzeset is történt a napokban

Az elmúlt napokban három szabadtéri tűzesethez riasztották a Tolna megyei tűzoltó egységeket.