Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 27. 08:28, csütörtök | Helyi

Az Antal Gábor trió lép fel Tamásiban

Az Antal Gábor trió lép fel Tamásiban

A tavalyi évben már rendeztek egy adománygyűjtő gálaestet, ahol felléptek a támogatott művészek, majd ebből hagyományt teremtve, ezt minden év februárjában megismételik.

Huszonhárom éve működik már a Könnyü László Alapítvány - Könnyü László özvegye, Gelencsér Erzsébet is elhivatott támogatója volt a magyar művelődés ügyének: jelentős hungaricum-gyűjteményt adományozott az Országos Széchenyi Könyvtárnak, könyvritkaságokat, pénzbeli támogatást a tamási könyvtárnak, és 1997-ben létrehozta a Könnyü László Alapítványt. Ennek célja, hogy tehetséges és rászoruló, a magyar felsőfokú művészeti vagy könyvtárosképző intézményben tanuló - Tamásiban vagy a volt tamási járás területén lakó - fiatalok egyetemi és főiskolai tanulmányihoz anyagi és erkölcsi támogatásként ösztöndíjat biztosítson. Az alapító szándéka a művészeti tanulmányokat folytató fiataloknak ad prioritást. A tavalyi évben már rendeztek egy adománygyűjtő gálaestet, ahol felléptek a támogatott művészek – majd ebből hagyományt teremtve – ezt minden év februárjában megismételik. Február 28-án, pénteken az Antal Gábor Trió koncertjén vehetnek részt azok, akik szeretik a jazz-t. A trió 2016-ban alakult Budapesten. Első lemezük – melyen nyolc saját kompozíció hallható – a következő év elején jelent meg. Szerzeményeikben a változatos zenei stílusok progresszív dallami, harmóniai és ritmikai megoldásokkal vegyülnek és mindegyikben tetten érhető a kortárs jazz hangulata. A február 28-án, este 18 órakor kezdődő koncert helyszíne a tamási művelődési központ lesz, Antal Gábor zongorán, Szentgallay György basszusgitáron, míg Molnár Mátyás dobon közreműködik. Jegyek elővételben a művelődési központban vásárolhatók meg, vagy az előadás előtt a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!