Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Október 10. 08:10, csütörtök | Helyi

Beleshettek a Sportok Házába

Beleshettek a Sportok Házába

Az épülő Sportok Házába nyertek bepillantást tegnap a tamási sportegyesületek, valamint a város diáktestületének képviselői.

Találkozóra invitálták tegnap a helyi sportegyesületek képviselőit Tamásiban. A helyszín a jelenleg is épülő Sportok Háza volt, amelyet a jelenlévők a városvezetőkkel közösen jártak be helyszínről-helyszínre. A volt kenyérgyár területén megvalósuló projekt alapvető célja a városi sportegyesületek feladatellátásához kapcsolódó helyiségek kialakítása, a városban és annak szűk környezetében élők sportolási és kikapcsolódási igényeit is kiszolgálva.

A tegnapi bejárás során rögtön a tervezgetés is elindult: Porga Ferenc polgármester, Széles András alpolgármester és Cseresznyés Balázs képviselő a résztvevőkkel közösen gondolkoztak azon, melyik helyiséget melyik sportegyesület tudná használni. A főépületben egy játszóház, egy büfé, egy konditerem, egy fitness terem, valamint több, különálló edzőterem kap helyet. Az emeleti részen irodákat helyeznek el, ahol az egyesületek vezetői végezhetik el az egyesülethez kapcsolódó irodai munkájukat. A főépülethez tartozik két melléképület, amit a súlyemelők, valamint a kerékpáros egyesületek használhatnak majd. Az aikido, a darts, a motorsport, a futball, a kosárlabda, és a kerékpár egyesületek képviselői egyaránt elmondták, hogy számukra milyen feltételek biztosítása szükséges működésükhöz a helyszínen, így a fejlesztések során a kivitelezők ezeket figyelembe tudják venni.

A legfőbb kérdés persze az volt, hogy mikor válik beköltözhetővé a sokak által várt ingatlan. A városvezetők szerint a Sportok Háza várhatóan 2020 tavaszára készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 16. 10:11, szerda | Helyi

Lökdöste, és ököllel ütötte ismerősét

A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy magyarkeszi férfi ellen folytattak garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2019. Október 16. 10:04, szerda | Helyi

Adománygyűjtő gálaestet tartanak holnap

Az est szervezője a Könnyü László Alapítvány, este 18 órától bemutatkoznak az alapítvány hajdani ösztöndíjasai.

2019. Október 14. 05:51, hétfő | Helyi

Porga Ferenc maradt Tamási polgármestere

Lezajlottak az önkormányzati választások, Tamásiban ismét Porga Ferencnek szavaztak bizalmat.

2019. Október 11. 09:35, péntek | Helyi

Rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakokban

Az önkormányzati választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken.