Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Augusztus 15. 16:15, csütörtök | Helyi

Gyarapodnak az önkormányzati tűzoltóságok

Gyarapodnak az önkormányzati tűzoltóságok

Tolna megye mindhárom önkormányzati tűzoltósága nyert támogatást a részükre kiírt eszközfejlesztési pályázaton.

Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztési pályázaton – összesen 293,4 millió forint értékben – mind a hatvan tűzoltóság nyújtott be pályázatot. A forrás segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak hozzá. A kiírás feltételeit sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok a kötelezően előírt tűzoltóvédő-eszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására nyújtották be a pályázatukat. A bírálóbizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek. A támogatásra vonatkozó javaslatokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, így idén is összesen kétszázhuszonöt millió forint támogatást kapnak az önkormányzati tűzoltóságok. A pályázók csaknem 148,5 millió forintért vehetnek át védő- és tűzoltótechnikai eszközöket, továbbá 54 millió forint értékben maguk szerezhetnek be egyéb eszközöket. A pályázatnak köszönhetően 13 önkormányzati tűzoltóság a gépjárműfecskendőjének, illetve technikai eszközeinek felújítására is fordíthat összesen mintegy 22,5 millió forintot. A Bátaszéki több mint négy, a Tolnai több mint három és fél, a Tamási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság pedig kereken hárommillió-négyszázezer forint támogatásban részesült az eszközfejlesztési pályázat keretein belül.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 12. 08:22, csütörtök | Helyi

Kutyabarát lett a Tamási Önkormányzati Hivatal

A hivatalban történő ügyintézéshez ezentúl a gazdák magukkal vihetik kedvenceiket.

2019. Szeptember 12. 08:19, csütörtök | Helyi

Aranykoszorús Gazda Díjat kapott dr. Deák Gábor

Az államalapítás ünnepe alkalmából 81-en vehették át szakmai elismerésüket az Agrárminisztérium által szervezett díjátadón.

2019. Szeptember 09. 13:05, hétfő | Helyi

Hatodszor rendezték meg a Közfoglalkoztatási Kiállítást Tamásiban

A megnyitót követően színes színpadi programok, valamint a települések közfoglalkoztatási programjairól szóló fotókiállítás várta az érdeklődőket.

2019. Szeptember 09. 13:04, hétfő | Helyi

Szüreti fesztiválok ellenőrzése zajlik Tolna megyében

Szekszárdon, Tamásiban, Pakson és Dunaföldváron is számítani kell ellenőrzésre.