Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2020. Március 29. 09:26, vasárnap | Helyi

Kártyával vehetünk jegyet a Volánbusz járatain

Kártyával vehetünk jegyet a Volánbusz járatain

Március 25-én üzemkezdettől a tanszüneti menetrend lépett érvénybe, Tamásiban a helyi autóbuszjáratok is a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek.

A járványügyi helyzetre tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán, továbbá március 25-én üzemkezdettől pedig tanszüneti menetrend lépett érvénybe – közölte a Volánbusz Zrt. a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel közös közleményében. A tájékoztatás szerint a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megállapodása alapján az autóbuszközlekedési társaság valamennyi helyközi járatán, valamint azon települések helyi járatain, ahol a Volánbusz a szolgáltató, elérhetővé válik az applikációban történő, készpénzmentes jegyvásárlás. A megállapodás szerint azokat az utasokat, akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. A teljes árú jegyek mellett elérhetők az 50 és 90 százalékos kedvezménnyel válthatók is – írják a közleményben. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volánbusz szakemberei azon dolgoznak, hogy legkésőbb a hónap végéig bérletvásárlási lehetőséggel is bővüljön az alkalmazás. A mobilalkalmazás segítségével a jegy bárhol, bármikor megvásárolható, akár közvetlenül a járat indulása előtt is. A helyi és helyközi viszonylatokban továbbra is válthatók papíralapú jegyek a szokásos elővételi módokon, de a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volánbusz azt kéri, hogy kormány tanácsának megfelelően csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges. Az autóbusz-társaság kéri továbbá, hogy aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét. A mobiljegyvásárlás bevezetésével egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől tanszüneti menetrend lép érvénybe a Volánbusznál. Tamásiban a helyi autóbuszjáratok is a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek. A jelenleg aktuális menetrend elérhető IDE KATTINTVA.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 14:38, kedd | Helyi

Több kisebb, de fontos fejlesztés készült el Szakályban

A koronavírus elleni védekezés jegyében telt az elmúlt időszak Szakályban is, de közben azért megvalósult néhány fontos fejlesztés.

2020. Május 26. 07:56, kedd | Helyi

Tamásiban is várják a véradókat ma

Ma 12 óra és 17 óra között lehet vért adni a Vöröskereszt Irodában.

2020. Május 25. 08:10, hétfő | Helyi

Továbbra sem találtak új vírushordozót a megyében

Újabb hetet kezdünk meg 17 regisztrált koronavírus-fertőzöttel. Ez a szám április vége óta nem változott.

2020. Május 25. 08:09, hétfő | Helyi

Mától nem szükséges időpontot foglalni a kormányablakokban

Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés az ország tizenkilenc megyéjében.